Van'daki 4 meslek lisesinde maske üretimi devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından pilot il olarak belirlenen Van’da koronavirüsle mücadele çerçevesinde mesleki lise öğretmenleri ve kursiyerler maske üretmeye devam ediyor.

Van 19.06.2020 12:40:14 0
Van'daki 4 meslek lisesinde maske üretimi devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Yeni tip korona virüsü (Covid-19) dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Türkiye'de de 4 bin 842 kişinin hayatını kaybettiği koronavirüsünden dolayı tıbbi ve medikal malzemelerin de temin edilmesi zorlaştı. Bu kapsamda harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı ülke genelinde 14 ili pilot il olarak belirledi.

VAN'DAKİ MESLEK LİSELERİ KOLLARI SIVADI
Pilot il seçilen Van'da Nene Hatun Kız Meslek Teknik Lisesi, Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Van Olgunlaşma Enstitüsü olmak üzere 4 mesleki okul, maske üretimine başladı. Nene Hatun Kız Meslek Teknik Lisesi öğretmen ve kursiyerler, dünyayı etkisi altına alan virüse karşı tedbirler kapsamında maske ihtiyacını karşılamak amacıyla okulda oluşturulan atölyelerde üretim yapıyor.

Memur Sen Van İl Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkanı Mehmet Ali Uca maske üretimi gerçekleştiren okulları beraberinde ki bir heyetle ziyaret ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Uca, “Pandemi süresince üretimi temel hedef olarak belirleyen okullarımızın maske üretim atölyelerini ziyaret ettik. Seri üretimle kurumlarımızın maske ihtiyacını karşılayan Vestel MTAL, Nene Hatun MTAL ve Hüma Hatun MTAL’deki hocalarımızı ve yönetici arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.” dedi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR