Van Edremit Kent Ormanı’nda fidanlar toprakla buluşturuldu

Van’ın Edremit Belediyesi ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)işbirliği ile Edremit ilçesinde yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Van 31.08.2021 13:50:22 0
Van Edremit Kent Ormanı’nda fidanlar toprakla buluşturuldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bazı gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın ev sahipliğinde Van’a gelen MÜSİAD Genel Başkan ve üyeleri Van Bölge ve Eğitim Araştırma Hastanesi yerleşkesinde oluşturulan her doğan çocuk için oluşturulan hatıra ormanında yeni fidanlar dikildi. 
Fidan dikim etkinliği sonrası açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Bir taraftan AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyelerinin bulunduğunu diğer taraftan ise MÜSİAD’ın istişare kurulu konumunda bulunan başkanlarını iki gündür Van’da misafir ettik” dedi.  “Başkan Say, “Bu etkinliklerin son gününü de anlamlandırmak istedik. Ülkemizde yaşanan felaketlere de vurgu yapmak, bu noktada tedbirli olmak adına bugün ağaçlarımızı toprakla buluşturduk. Yanan ağaçlarımızın yerine çok daha fazlasını dikeceğimizin vurgusuyla birlikte biz de bugün geçtiğimiz yıl başlatmış olduğumuz yeni doğan fidanlığına yeni fidanlar, yeni ağaçlar diktik” dedi. 
Yaklaşık bir haftadır sahada oldukları dile getiren AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, “Önce Esenpınar ve Başkale’deydik. Bugünde Van’ımızı güzelleştiren ağaç dikime katkıda bulunuyoruz. Başkanımız olmak üzere MÜSİAD heyetini tebrik ediyoruz. Van’ımız mavi gölüyle, yeşilliğiyle dünyada en güzel şehirlerden biridir. Eksik olan kısımları için gereken çalışmaları yapıyoruz. Van’ın Bodrum’dan farkı yoktur hatta daha fazlası vardır. Van’ımız birçok medeniyete sahiplik yapmıştır. İnşallah Van’ın eksikliklerini gidermek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Edremit belediyemizin kent ormanındaki eksik alanlarına ağaç dikim merasimi yapıldı diyen Ak Parti Van İl Başkanı Abdulahat Arvas, “Van’ımıza hayırlı olsun. Bölge araştıra hastanemizin arka kısmındaki bu güzel mesire alanı, bu ağaçlarla büyüyüp yeşillikle donatılırsa Edremit belediyesi tarafından Edremit halkına ve dışarda hastaneye gelenlere bir mesire alanı, bir dinlenme alanı haline dönüşecek.” Şeklinde konuştu. 
Dört gündür Van’da olduklarını, bugün de MÜSİAD heyetiyle böylesi güzel bir etkinlikte bir araya geldiklerini ifade eden Batman Milletvekili Ziver Özdemir, “Bizim de Van’da bir dikili ağacımız olsun diye bu etkinliğe katıldık. Temennimiz, duamız bu doğal afetlerden Rabbimiz ülkemizi korusun. Partimizin önemli işlerinden biri de özellikle ağaç ekimidir. Katkılarından dolayı Sayın Başkanımızı bir kez daha tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Başkan Yardımcısı Hikmet Köse de, “Böyle bir faaliyetin içinde bulunmak bizlere gurur verici. Orman yangınlarının olduğu bir dönemde ağaç dikiyor olmanın daha da bir önemi var. Arkadaşlar vesile oldu bizlerde elimizden geleni yaptık. Bu tür faaliyetlerin artması için duacı olmak lazım. Elimizden geleni de yapmak lazım” dedi. 
Programa AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Van Milletvekilleri İrfan Kartal ile Abdulahat Arvas ve Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve üyeleri ile birçok vatandaş katıldı. 

Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR