Van Edremit’te 2 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramı'nda Van Edremit’te 2 bin 500 fidan toprakla buluşturularak Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Edremit Kent Ormanı oluşturuldu.

Van 11.11.2020 16:40:18 0
Van Edremit’te 2 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Edremit Belediyesi tarafından 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramı'nda ‘Geleceğe Nefes Ol’ projesi kapsamında Van Edremit TOKİ’de tören düzenlendi. Yapılan törende 55 dönüm alan üzerine 2 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu. Ormanlık alanın 300 dönüme sahip olduğu ve diğer bölümlerinin ise daha sonra ağaçlandırılacağı öğrenildi.

Van Edremit’te düzenlenen fidan dikim törenine Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Edremit Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, YYÜ Rektör Yardımcısı Şefik Tüfençki, VASKİ Müdürü Ülker Cem Kaplan, İl Müftüsü Ömer Keskin, Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, AFAD Müdürü Osman Uçar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Keskin, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“13 İLÇEMİZDE 24 BİN 850 AĞAÇ DİKİLDİ”

Törende açıklamalarda bulunan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “11 Kasım Türkiye’de Milli Ağaçlandırma Günü olarak belirlendi. Geçen yıl Van ilimizde bu kapsamda 13 ilçemizde 50 binin üzerinde ağaç dikildi. Bugünde yine ilimizin genelinde 13 ilçemizde 24 bin 850 ağaç dikildi. Şuan ağaç diktiğimiz alan Edremit İlçemizde, Edremit Belediyemizle, Orman Müdürlüğümüzün ortaklaşa organize ettiği 2 bin 500 ladin ve sedir ağacının dikimini gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl dikilen ağaçlarımızın %80’nine yakını tuttu. Tutmayanları da Orman Müdürlüğümüz yeniledi. Ağaçlarımızın hepsi tuttu. İnşallah bu diktiğimiz fidanlar sayesinde Van’da kişi başına düşen yeşil alanın daha arttığı, oksijen havası güzel olan ilimizin çok daha güzelleşeceğini ve bu ormanlık alanda insanlar Van Gölü manzarasını seyrederek piknik yapacağını, etkinliklerde bulunacağını umuyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza ve ev sahipliği yapan Edremit Belediye Başkanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Katılan herkese teşekkür ediyorum. 13 ilçemizin tamamında şuanda fidan dikim çalışması yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

“BU AĞAÇLAR BİZDEN SONRAKİ KUŞAKLARA BIRAKILABİLECEK EN GÜZEL MİRASTIR”

Daha sonra söz alan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise, “Geçen yıl Milli Ağaçlandırma Bayramı olarak ilan edilen 11 Kasım’ın yıl dönümündeyiz. Malumunuz bu yıl çok fazla orman yangınlarıyla canlarımız yandı. Bizde bu anlamda daha fazla bir duyarlılık göstererek geçen yıl seçim döneminde de vadetmiş olduğumuz Edremit Kent Ormanı’nın ilk fidanlarını dikmiş olduk. Yine bugün Edremit sırtlarında Van Gölü’ne nazır şehrimizin ikinci kent ormanını hep beraber ağaçlarını öğrencilerimizle, ilk protokolümüzle beraber diktik. Bu ağaçlar bizden sonraki kuşaklara bırakılabilecek en güzel mirastır. Bu anlamda da bugünkü programımıza katılan tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. İlimize, ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Konuşmaların ardından törene katılan davetliler fidanları toprakla buluşturdu.

İl Müftüsü Ömer Keskin’in yaptırdığı dua ile program sona erdi. 


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR