Van Edremit’te polis ve zabıta ekipleri marketleri denetledi

Van Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelindeki marketlerin, İçişleri Bakanlığının yayınladığı ek genelgede belirtilen kararlara uyup uymadığını denetledi.

Van 16.04.2020 11:43:15 0
Van Edremit’te polis ve zabıta ekipleri marketleri denetledi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Sağlık ve İçişleri Bakanlıkları tarafından yayımlanan genelgeler çerçevesinde Van Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Belediye zabıta kipleri tarafından zincir marketler ve büfelerin Kovid-19 tedbirlerine uyup uymadıkları konusunda denetlendi.

Sağlık Bakanlığı’nın almış olduğu kararlar ve İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeler çerçevesinde Van Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Belediye zabıta ekipleri korona virüsü ile mücadele kapsamında vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Bu anlamda zincir marketler ve büfelerin içeride kaç kişi bulunması gerektiği, sosyal mesafe kuralları, bilgilendirme yazıları ve gerekli evrakların olup olmadığı konusunda incelemelerde bulundu.

Çalışmalarla ilgili Edremit Belediyesi Resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “korona virüs tedbirleri kapsamında Market, toplu taşıma gibi vatandaşların ortak kullanım alanlarının sıklıkla denetleneceğini bildirdi.”  

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR