Van esnafı HDP’nin çıkardığı olaylardan usandı

Van’da HDP’li grupların yasak olduğu halde kayyumları protesto etmek için yapmaya çalıştıkları eylemler nedeniyle çıkan olaylar, Van esnafını çileden çıkarttı. 

Van 4.09.2019 18:01:45 0
Van esnafı HDP’nin çıkardığı olaylardan usandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Cumhuriyet Caddesi, Maraş Caddesi, Beşyol Meydani gibi Van’ın en işlek caddelerde çıkan eylemlerden bıkan esnaflar, Van’a kayyum atandığı günden beri iş yapamıyoruz, bunun sebebi HDP’li grupların eylem çıkarmaları, biz çarşı merkezinde bunu istemiyoruz, haklarını korumak istiyorlarsa bunu çarşı merkezinde yapmasınlar gidip belediye ününde yapsınlar diye konuştu.

OY VERDİĞİMİZE PİŞMAN ETTİLER, 
İsmini vermek istemeyen esnaf, “Çarşı merkezinde herkes yer sahibi değil kira ile işletiyoruz, bu şekilde olaylar çıktığı zaman değil kiramızı günlük kazancımızı elde edemiyoruz, vatandaşı bu şekilde mağdur etmenin anlamı yok. Evet bizde oy verdik ama verdiğimiz oyla yine bizi pişman ettiler. Sabah erken saatlerde tezgamızı açıyoruz, bereketli bir kazanç elde etmek için, ama günlerdir ne kazanç bıraktılar ne huzur. Hınçlarını halktan çıkarmasınlar, gidip belediye önünde açlık grevimi yaparlar, olay mı çıkarırlar, kendilerini ilgilendirir.” deedi.

BIÇAK KEMİĞİ GEÇTİ İLİĞE DAYANDI
Yaşananları "Bıçak kemiği geçti, iliğe dayandı" şeklinde belirten Esnaf, “Günlerdir bu şekilde, Van’da şuan turistler var, esnafın iş yapma zamanı ama maalesef bu çıkan yersiz eylemler yüzünden İranlılar bile tereddüt içinde. Ülkede şuan zaten ekonomik sıkıntılar var, bu durum bölgemize daha çok yansıyor, biz vatandaşız, esnafız, siyasetçi değil, gelip burada vatandaşı, esnafı kışkırtmaya çalışanlar aylık maaşlarını ceplerine koyup, rahat rahat oturuyor, gelirleri var. Bugün benim kapımda çıkan eylem ve olaylarda gelir sağlayamıyorum, zarar ediyorum. Bir günlük, 10 günlük zararımızı karşılaya bilecekler mi.” diye konuştu. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR