Van esnafı, huzur bozan eylemcilerden şikayetçi

Van Valiliğinin toplantı ve gösteri yasağına rağmen kayyum atanması bahanesi olay çıkaranlara Van esnafı "İranlılar tedirgin oluyor ve kent ekonomisi zarar görüyor" diyerek tepki gösterdi.

Van 27.08.2019 12:54:43 0
Van esnafı, huzur bozan eylemcilerden şikayetçi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

İçişler Bakanlığı tarafından 19 Ağustos 2019 Pazartesi günü Van, Mardin, Diyarbakır'ın HDP'li Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden uzaklaştırılması ve yerlerine il valilerinin atanmasından sonra yaşanan protesto eylemleri Van esnafını endişelendiriyor. 

Pazartesi gününden bu yana kayyum ataması bahanesi ile özelikle Cumhuriyet Caddesi’nde çıkarılan olaylar nedeniyle esnaf dertli. Van’ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi, kentin adeta  borsası durumunda.  İnsan sirkülasyonun en yoğun olduğu cadde, aynı zamanda İranlı turistlerin alışveriş için akın ettiği yer. 
 
İRANLI TURİSTLER TEDİRGİN
Yaşanan eylemlerden dolayı cadde birkaç gün belirli aralıklarla trafiğe kapatıldı. Bu durumdan cadde esnafı kente gelen turistler ve kent insanı olumsuz etkilendi ve alışveriş için caddeye çıkmadı. Yaklaşık bir haftadır doğru dürüst iş yapamadıklarını aktaran esnaf, “Zaten ekonomik olarak zor bir dönem geçiriyoruz. Millette para yok. İranlı turistler de olmasa çoğumuz batacağız. Şimdi İranlı turistlerde tedirgin, ekonomimiz olumsuz etkileniyor” dedi.

HUZURSUZLUK KENT EKONOMİSİNE ZARAR VERİYOR
Olaylardan en çok kuyumcuların zarar gördüğünü belirten kuyumcu esnafı, “Tam iş yaptığımız dönem bu dönemdir.  İranlı turistler en çok bu dönemlerde altın alır bozdurur. Düğün sezonunun olduğu dönem. Düğünler nedeniyle insanlar bu dönemde kuyumculara gelirler. Tam böyle bir dönemde bir haftadır iş yapamıyoruz. Yazık ettiler, yazık ediyorlar. Esnafın işine engel olacak eylemler yanlış. İnşallah bu gerginlikler biter, her şey huzur içinde çözülür.Huzur ortamının devamını istiyoruz” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR