Van FED seçimleri coşku içinde geçti

Van Dernekler Federasyonu 6. Olağan Genel Kurulu toplandı. 

Van 8.03.2022 23:14:14 0
Van FED seçimleri coşku içinde geçti
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV /ÖZEL
İstanbul Yenikapı’da yapılan genel kurula siyaset, sanat ve iş insanlarından birçok kişinin yanı sıra İstanbul’da yaşayan Vanlılarda katıldı. Van FED başkanlığına ise Murat Teymur seçildi. İstanbul’da yaşayan Vanlılar Van FED seçimlerini Vangölü TV mikrofonlarına değerlendirdi. 
Birlik beraberlik çağrısı yapan Özalp- Saray Derneğinin İcra Kurulu Üyesi Mehmet Üçkan, “biraz buruk bir gün geçiriyoruz neden derseniz de Van’ın müthiş bir gücü var ama tek noktada birleştiremiyoruz. Her seferinde kırgınlıklar oluyor. Güçlerimiz bir araya gelemiyor. Bizler burada bir aileliyiz, sorunlarımız sıkıntılarımız var ise bunu dernek çatısı altında çözelim ama dışarı çıktığımızda bu sorunlarımızı dışardaki insanlara yansıtmayalım ”şeklinde ifade etti.
AYYILDIZ, “SEÇİMLER BÜYÜK COŞKU İÇERİSİNDE GEÇİYOR”
Seçimlerin büyük coşku içerisinde geçtiğini belirten Van Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Orhan Ayyıldız,  “bugün büyük bir şölen ve büyük bir coşku var. Bizler bu coşkuyla İstanbul’da 4000 bine yakın Vanlı olarak sesimizi en iyi şekilde duyurarak gücümüzü ortaya koymuş oluruz. Kongrelerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum Vanlı hemşerilerime herkese selam ve saygılarımı iletiyorum ”şeklinde belirtti.
TUNCİL , “VAN’IN TARİHİNİ, KÜLTÜRÜNÜ MEDENİYETİNİ İSTANBUL’DA YAŞATACAĞIZ”
Sivil toplum örgütleriyle toplumların ortak değeri olarak sesini, kültürünü ve medeniyetini yaşatmak adına sivil toplum örgütlerini kuruyoruz diyen Anadolu Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Tuncil, İstanbul’daki Vanlı hem şerilerimizin mutlu olması örgütlü bir güç olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu gün ki kongrede en iyi örneğidir. Biz İstanbul’da Van’ı en iyi şekilde temsil edecek bir sivil yapının içindeyiz inşallah bunu başararak Van’ın sesi olacağız. Van’ın tarihini, kültürünü medeniyetini İstanbul’da yaşatacağız ”dedi. 
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR