Van İl Müftüsü Keskin’den vekâletle kurban kesim çağrısı

Van İl Müftüsü Ömer Keskin, vatandaşlara kurbanlarını vekâlet yoluyla kesmeleri çağrısında bulunarak, geçtiğimiz yıl Van’da yaklaşık 2 bin vekâletle kurban kesimi gerçekleştirdiklerini ve bunları tespit ettikleri ailelere din göre

Van 8.07.2020 13:11:38 0
Van İl Müftüsü Keskin’den vekâletle kurban kesim çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Van İl Müftüsü Ömer Keskin, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı'nın ortaklaşa 'Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ sloganıyla başlattıkları kampanya ile kurban etlerini dünyadaki muhtaçlara ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. 

Van İl Müftüsü Ömer Keskin, yurtiçi kurban ücreti 975 TL, yurtdışı kurban ücretinin ise 825 TL olduğunu belirterek, geçtiğimiz yıl 148 ülkede 20 milyon aileye kurban eti dağıttıklarını ifade etti.

“KARDEŞLERİMİZİ DAHA HASSAS OLMAYA DAVET EDİYORUZ”
Vanlıların tercihinin diyanet olmasını istediklerini belirten Müftü Keskin, “Kurbanlarınız bize emanet olsun. Biz onları gözünüz hiç arkada kalmadan, acaba demeden, hiçbir endişe yaşamadan, çünkü daha önce bu konu çok istismar edildi ve hala edenler var. Kurbanları alıp ta kesip etlerini satan, başka yerlere harcayanlardan tutun da, küçükbaş hayvana bile 3-5 kişi ortak edenler yada kestikleri hayvanları özellikle ihtiyaç sahiplerine götüreceklerini söylemeleri ve bunları götürmedikleri ortaya çıktı. Bu tür istismarların önüne tamamen geçmek zor. Ama bu bir ibadettir. Kurban kesecek kardeşlerimizin buna dikkat etmeleri gerekiyor. Diyanet Devletin bir kurumudur. Devletimizin gözbebeği bir kurumudur. Vatandaşlarımız rahatlıkla kurbanlarını Diyanet İşleri Bakanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı ortaklığıyla açtıkları kampanyaya vekaletle kurbanlarını isterlerse yurt içinde, isterlerse yurt dışında kestirebilirler. Yurtiçi kurban ücretimiz 975 TL, yurtdışı kurban ücreti ise 825 TL’dir. Vatandaşlarımız bağışlarını online yapabilirler. Müftülüğümüze ve camilerimize uğrayabilirler. Kardeşlerimizi bu konuda daha hassas olmaya davet ediyoruz” dedi.  

“GEÇTİĞİMİZ YIL VAN’DA 2 BİN VEKÂLETLE KURBAN KESİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK”
Devletin geçen yıl kurbanların denetimlerini de Diyanet İşleri Başkanlığı’na verdiğini belirten Keskin, “Dolayısıyla bir ihbar aldığımızda vs. kolluk kuvvetlerini haberdar ederek bu denetimleri yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı birlikte toplamda 455 bin hisse kurban kestiler. Bu kurbanlar 148 ülkede ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. 20 milyon aileye bu etler ulaştırıldı. Böyle bir imkân var. Kardeşlerimiz dilerlerse yurtiçinde ve yurtdışında biz onların emanetlerini bir namus borcu olarak götürüp ilgili yerlere teslim ederiz. Geçtiğimiz yıl Van’da yaklaşık olarak 2 bin vekâletle kurban kesimi gerçekleştirdik. Bunları tespit ettiğimiz ailelere din görevlilerimiz vasıtasıyla ulaştırdık. Bu yıl durum biraz daha farklı” ifadelerini kullandı.  

“BAYRAM’DA HİÇBİR MAĞDUR AİLEMİZ, KARDEŞİMİZ KALMASIN”
Pandemi sürecinden dolayı insanların daha zor durumda olduğunu belirten Keskin, “Hem çalışamayan, kazanamayan kardeşlerimiz oldu. Maddi durumu daha zor durumda olan kardeşlerimizin sayısı artmıştır. Dolayısıyla daha çok kurban kesip o kardeşlerimize de el uzatmak icap eder. İkinci bir tarafı da bu süreçten dolayı hijyen şartları vs. derken kurban kesmekte zorlaşıyor. Vekâletle kurban yoluyla kurbanlarını rahatlıkla kestirebilirler. Bunları Cuma hutbelerinde ve din görevlilerimizin vasıtasıyla, basın mensuplarının katkılarıyla Van halkına duyuruyoruz. Kurumlarımızı, esnaflarımızı bu konuda ziyaret edeceğiz. İstiyoruz ki bu yıl 2 bin değil de, 5 bin vekâletle kurban kesilsin. Uzanamadığımız hiçbir kardeşimiz kalmasın. Neticede zor bir süreçten geçiyoruz. Özellikle Ramazan Ayı’nda din görevlilerimiz kendi aralında topladıkları paralarla 8 büyükbaş, 3 küçükbaş hayvan kestiler. Bu kapsamda 700 aileye 2’şer kilo et ikram ettik. Bunların daha çok yapılmasını arzu ediyoruz. Bayram’da hiçbir mağdur ailemiz, kardeşimiz kalmasın. Herkese ulaşalım istiyoruz” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR