Van İl Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu’dan Ramazan Bayramı uyarısı

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramında olası tehlikelere karşı vatandaşları uyardı.

Van 5.05.2020 12:22:58 0
Van İl Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu’dan Ramazan Bayramı uyarısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramında olası tehlikelere karşı vatandaşları uyararak sağlıklı bir gelecek için 14 kurala herkesi uyması gerektiğini söyledi.

Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) üyeleri, korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında ön safta yer alan sağlık çalışanlarına moral ziyaretinde bulunarak çiçek takdim etti.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini sürdüren korona virüsü, yayılmaya devam ediyor. Bu kapsamda salgınla mücadelenin kahramanlarına bir destek de Vangölü Gazeteciler Cemiyetinden geldi. 

VGC Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sevinç, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Baki Karaca, İHA Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz, Bişar Ulutaş, Cemal Aşan, Sedat Karatay'ın yanı sıra aralarında Ziya Türk, Hikmetullah Yetkin, Yavuz Görentaş, Kenan Gül, Adem Yılboğa, Yunus Tuğrul'un bulunduğu cemiyet üyelerinin de katılımıyla, korona virüs salgını nedeniyle çok yoğun çalışan sağlık çalışanlarını ziyaret ederek çiçek verdi.

VAN OLARAK İYİ DURUMDAYIZ
Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, “Pandemi sürecinde gazeteciler sürekli yanımızda oldular, bu anlamlı ziyaret bizi gerçekten çok duygulandırdı ve motivasyonumuzu kat ve kat arttırdı. İnşallah sizlerle birlikte bu pandemi sürecini atlatacağız. Ülke olarak ve Van olarak, dünyanın diğer ülkeleri ile kıyaslandığı zaman iyi durumdayız. Sabırla, mücadeleyle, Kurallara uyarak bu süreci iyi bir şekilde atlatacağız.” dedi

VATANDAŞLARDAN 14 KURALA UYMALARINI TAVSİYE EDİYORUZ
Salgında alınan tedbirler kapsamında ev karantinasına uyulması konusunda vatandaşları uyaran Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, “Van’da şuan 12 bin kişi ev izlenimde, izlenimlerde artışların nedendi bazen kurallara uymamasından kaynaklanıyor. Van’da kurallara çoğunlukla uyuluyor, bazı vatandaşımız uymuyor uyulmadığı zaman maalesef salgında yayılıyor. Bayram öncesi vatandaşlarımızın mümkün oldukça evden çıkmamaları, el yıkama alışkanlıklarının rutin hale getirmeleri, su ve sabunla sürekli el yıkamalarını öneriyoruz yine sosyal mesafeyi kurumaları. Maske takmaları, misafir kabul etmemeleri, mümkün oldukça misafirliğe gitmemeleri, ateş ve öksürük varsa maske takarak en yakın sağlık kuruluşuna gitmeleri, bu 14 kurala uymalarını tavsiye ediyoruz. Van olarak çok iyi durumdayız. Birlikte başaracağız.” diye konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR