Van İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar açıkladı

Van İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 30.11.2020 tarih ve 2020/112 sayılı kararı ile il sınırları içerisinde bulunan bazı işyerleri faaliyetlerine ara verecek.

Van 2.12.2020 15:35:28 0
Van İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ülke geneli alınan tedbirler neticesinde bir araya gelen Van il Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar neticesinde Van’daki bazı işyerleri ikinci bir karara kadar kapatıldı.

ALINAN KARAR ŞU ŞEKİLDE;

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 30.11.2020 tarih ve 2020/112 sayılı kararı doğrultusunda İlimiz sınırları içerisinde; Yüzme havuzu, hamam, sauna, masaj salonu ve lunaparkların faaliyetleri durdurulmuştur. Ganyan, iddia ve milli piyango bayilerinde içeriye müşteri kabul etmeksizin sadece kupon/ganyan yatırma işlemi yapılabilecektir. 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızın 18.11.2020 tarihli ve 2020/108 sayılı, Kararımız ile belirlenen saatler içerisinde (10.00-13.00, 13.00-16.00 saatleri arası) şehir içi toplu ulaşım araçlarını (otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanmaları kısıtlanmıştır. Belediyeler tarafından şehir içi toplu ulaşım araçlarında yaşanan yoğunluğun azaltılması amacıyla her türlü tedbir (sefer sayısının artırılması, denetim vb.) alınacaktır.

TOPLU EKİNLİKLER KISITLANDI

Cenaze namazları vefat edenlerin yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınabilecektir. Nikahlar ve nikah merasimi şeklindeki düğünlerin de gelin ve damadın yakınları dahil en fazla 30 kişi ile düzenlenebilecektir. Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı kutlaması gibi etkinlikler yapılmayacak olup bu sebeplerle evlere misafir kabul edilmemesi hususu cami, belediye hoparlörleri ve kolluk araçları vasıtası ile sık sık anons edilerek vatandaşlarımıza hatırlatılacaktır. 

AVM’LER SINIRLI SAYIDA MÜŞTERİ ALABİLECEK

İlimizde faaliyet gösteren Van AVM de çalışanlar dahil aynı anda 10 m2 ye 1 kişi olacak şekilde (en fazla 4000 kişi) vatandaş bulunabilecektir. Pazar yeri/alanları içinde bulunan esnaf sayısının en fazla iki katı kadar vatandaş alınacaktır. Ayrıca AVM’de ve Pazar yerlerinde daha önceki alınan kuralları/alınan tedbirleri takip etmekle sorumlu AVM Covid-19 sorumlusu ve pazaryeri yöneticileri ile zabıta/kolluk birimleriyle denetimler yapılacaktır. AVM’ ye girişte çalışanlar ve müşteriler için HES kodu zorunluluğu getirilecek ve gerekli sorgulama yapıldıktan sonra herhangi bir olumsuzluğa rastlanmayan çalışan veya müşteri AVM’ ye kabul edilebilecektir. İlçe Hıfzıssıhha Kurullarınca gerek görülmesi durumunda kalabalık cadde ve meydanlara girebilecek/aynı anda bulunabilecek kişi sayısının (metrekare ve alan büyüklüğü göz önünde bulundurularak) belirlenecek, buna ilişkin gerekli fiziki tedbirler ile diğer önlemler eksiksiz alınacaktır. Anasınıfı ve anaokul ile 4-6 yaş Kur’an Kurslarının faaliyetlerine ara verilmiştir. 50 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde; işyeri hekimi gözetiminde, mevcut iş güvenliği uzmanı veya bulunmadığı durumda görevlendirilecek bir personel tarafından salgın tedbirlerinin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenecektir. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR