Van İpekyolu Belediyesi'nin HDP’li Başkanı Azim Yacan'dan akraba ve yandaşlar kıyak iş

Kayyum atanma paniğine kapılan HDP’li Azim Yacan İpekyolu Belediyesi’ndeki personel kadrolarını, güvenlik soruşturması dahi yaptırmadan, akrabalarını, içinde sıkıntılı kişilerin de olduğu HDP yandaşlarını işe alarak kadroları do

Van 28.08.2019 14:14:00 0
Van İpekyolu Belediyesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.11.2023 00:06

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

İpekyolu Belediyesi kayyum döneminde yaklaşık 700 civarında personel ile ilçede yaşam kalitesini yükselterek, halkı memnun edecek çalışmalar yapmıştı. Azim Yacan döneminde HDP’nin arka bahçesine ve arpalığa dönüştürülen İpekyolu Belediyesi’nde işe alınan akraba ve yandaşlar ile personel sayısı 1.000’e yaklaştı, ancak üretilen yeni bir hizmet yok.

HDP’Lİ AZİM YACAN ŞEHİT YAKININI İŞTEN ÇIKARDI, HDP DANIŞMANLARINI  İŞE ALDI
Van İpekyolu Belediye Başkanı Azim Yacan, Saliha Bahçe, Edanur Arvas, Nazan Karatekin, Nurullah Atlas, İsmail Almalı, Esat Işık, Muammer Takış ve Ali Turan Abbasioğlu ile birlikte şehit yakını olan Abdül Vahap Şipi’yi “biz işten çıkarıyoruz devlet bakalım nasıl sahip çıkacak” edası ile işten çıkarmıştı.

İpekyolu Belediyesi’nin HDP’li yönetimi, belediyenin ihtiyacı olmamasına rağmen 31 Mart 2019 seçimlerinden bu yana HDP Basın Danışmanı Oktay Candemir’in de aralarında bulunduğu 200’den fazla kişinin İpekyolu A.Ş’den işe girişini yaptı.

KAYYUM GÜVENLİK SORUŞTURMASI SIKINTILI DEDİ, AZİM YACAN İŞE ALIP YETKİ VERDİ
Kasım 2016’da kayyum atanmasından sonra güvenlik soruşturması sıkıntılı çıktığı için Mustafa Gültekin’in sözleşmesi yenilenmemişti. HDP’li Azim Yacan göreve başladıktan sonra 21 Haziran 2019 tarihinde Mustafa Gültekin’i yeniden sözleşmeli personel olarak İpekyolu Belediyesi’nde işe başlattı. Ardından da Berivan Kültür Merkezi sorumlusu yaptı.

Kayyum döneminde güvenlik soruşturmaları sıkıntılı olduğu gerekçesi ile Mustafa Gültekin ile birlikte sözleşmeleri yenilenmeyen 3 kişi daha HDP’li Azim Yacan tarafından yeniden sözleşmeli olarak işe başlatıldı.

BİR YANDA ÇALIŞTIRILMAYAN SÖZLEŞMELİLER, DİĞER YANDA YENİ SÖZLEŞMELİ ALIMI
HDP’li Başkan Azim Yacan, İpekyolu Belediyesi’nin sözleşmeli personel kadrosu kotasını 29 Ağustos 2019 Perşembe gününe kadar doldurmayı hedefliyor.

Farklı birimlerden Plan Proje Müdürlüğü bünyesinde topladığı ve adeta kızakta tuttuğu yaklaşık 10 civarında sözleşmeli teknik personeli yok sayan ve hiçbir görev vermeyen Azim Yacan, diğer yandan da ihtiyaç gösterip güvenlik soruşturması yapmadan aldığı kişiler ile sözleşmeli personel kotasını doldurmaya çalışıyor.

HDP’Lİ AZİM YACAN, PERSONEL ALMIYORUZ DEYİP AKRABA VE YANDAŞLARI İŞE ALDI
HDP’ye oy veren seçmene ve Vanlı gençlere “personel alımı yok” diyen Azim Yacan ve yönetimi, diğer yandan aralarında KHK’lıların yakınlarının da bulunduğu, daha önce terör örgütü irtibat ve iltisakı nedeniyle kayyum tarafından işten çıkarılmış kişilerin de olduğu çok sayıda kişiyi işe aldı.

27 Ağustos 2019 Salı günü 4 kişiyi sözleşmeli personel olarak işe başlatan HDP’li Azim Yacan, göstermelik olarak yaptığı mülakatlarla sözleşmeli olarak işe başlatacağı personel ile ipekyolu sözleşmeli personel kotasını, KHK'lılardan oluşturduğu komisyonun belirlediği yol haritası doğrultusunda doldurmak istiyor.

İşe alınan Azim Yacan’ın ve KHK’lıların yakını olduğu iddia edilen bazı kişiler;

Dirbaz Yacan ve Faysal Yacan, Azim Yacan’ın neyi oluyor?

Cengiz Avcı, HDP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Avcının yakını mı?

Hamdiye Engin, KHK ile Van Büyükşehir Belediyesi’nden ihraç edilen Faysal Engin’in yakın mı?

Hamza Özkan, KHK ile Van Büyükşehir Belediyesi’nden ihraç edilen İbrahim Özkan’ın yakın mı?

Azim Yacan’ın makam şoförü Nişancı Aslan’ın da bulunduğu, Aslan soy isimli 8 kişi hangi nitelikleri nedeniyle işe alındı?

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL KARARLARINI ONAYLAR MI?
Sözleşmeli olarak işe alınan Personel’in işe alma kararları gerekçeleri ve ekleri ile birlikte içişleri bakanlığına gönderiliyor. İçişleri bakanlığı söz konusu alımları onaylamadığı takdirde, işe alım işlemleri iptal ediliyor.

AZİM YACAN’DAN KAYYUM DÖNEMİNE KARA PROPAGANDA HAZIRLIĞI MI?
Güvenlik soruşturması yapılmadan işe alınan personelin sicilinin sıkıntılı olması halinde atanması muhtemel olan kayyum tarafından işten çıkarılması durumunda, “İpekyolu Belediyesi’nde işçi kıyımı, personel işten atılıyor, emek düşmanlığı yapılıyor” gibi karalama haberleri için zemin mi hazırlanıyor?

HALKA YOK, AKRABA VE YANDAŞLARA PEŞKEŞ
Van’a ve Vanlılara hizmet için gönderilen İpekyolu Belediyesi’nin kaynaklarını, akrabalarına ve belediyede hiç işe gelmeyen yandaşlarına peşkeş çekmek, halkın hakkını gasp etmek demek değil mi?

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR