Van İpekyolu Belediyesi’nden Okullarda Atık Pil Toplama Projesi

Van İpekyolu Belediyesi çevre bilincini geliştirmeye yönelik Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile ilçe sınırlarındaki okullarda “Atık Pil Toplama” projesi başlattı.

Van 23.11.2019 15:38:44 0
Van İpekyolu Belediyesi’nden Okullarda Atık Pil Toplama Projesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde gerçekleştirilen bu kampanya doğrultusunda toplanan pillerin atık hale gelmeleri ile birlikte oluşturdukları kontrolsüz atık oluşumunu İpekyolu Belediyesi TAP Derneği ile kontrol altına alarak çevreye verdiği zararlı etkileri en aza indirmeyi hedefliyor.

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından okullara pil kutusu, masa üstü pil kutusu ve afişler dağıtılarak bilgilendirmeler yapılıyor. Ayrıca gelen talepler doğrultusunda muhtarlıklara, kamu kurum ve kuruluşlarına atık pil kutusu dağıtımları da yapılıyor.

Proje 30 Nisan 2020’de sona erecektir. Yarışma sonuçlarına göre en çok atık pil toplayan okullarımıza ödüller verilecek.

İpekyolu Belediyesi bu proje ile atık pilleri kaynağında ayrı toplayarak, çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmeyi, okullarda çevre bilincini aşılayarak geleceğin büyüklerini ufak yaşta bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR