Van İskele Mahallesi sonunda doğalgaza kavuşuyor

Tuşba İlçesi İskele Mahallesi’nde doğalgaz çalışmalarına başlandı. Ana hat çalışmalarına başlanırken, mahalleye bu yıl doğalgaz verilip verilmeyeceği henüz belli değil.

Van 24.10.2020 11:31:50 0
Van İskele Mahallesi sonunda doğalgaza kavuşuyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

AKSA’nın yatırım planları içinde olan İskele Mahallesi’nde çalışmalara başlandı. Bu kapsamda doğalgaz ana hat çalışmaları start alırken, bu yıl mahalleye doğalgaz verilip verilmeyeceği henüz netlik kazanmadı.

İhlas Haber Ajansı Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz'ün öncülüğünde sürekli gündeme getirilen İskele Mahallesi’ndeki doğal gaz sorunu nihayet çözüme kavuşturuluyor.

Mahallede başlatılan çalışmalarla, vatandaşlar büyük sevinç yaşadı. Defalarca pankartlar asarak ve açıklama yaparak doğal gaz talebinde bulunan İskele Mahallesi sakinleri, çalışmaların tamamlanması ile kömür taşıma, soba yakma ve kül atma sorunundan kurtulmuş olacak.

“ÇALIŞMALARIN TAMAMLANMASIYLA GAZIN VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

Konuyla ilgili mutluluğunu sosyal medyada yayınladığı mesajda dile getiren İhlas Haber Ajansı Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz, “Nihayet doğalgaz çalışmaları başladı. Bu kış Aksa Doğalgaz, gazı bağlar mı bilmiyorum. Ama hat çekiliyor. İskele Mahallesi Van’ın en eksi ve gözde mahallesi. Van Gölü’ne bitişik bir mahalle. Ama maalesef doğalgazımız yok. M Tipi cezaevinin bulunduğu aşağı mahallede doğalgaz var fakat üst mahallelerde yok. Bunun için baya çaba sarf ettik. Şuanda ana hat çalışmaları başladı. Buda önemli bir gelişme. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla gazın verilmesini bekliyoruz. Mahallemize hayırlı olsun. Mahalle sakinlerinden birçok kişi bu kapsamda evlerinde hatlarını değiştirdi veya yeni hat çektiler. İnşallah bu kış İskele’de doğalgaz yanacak. Bu kapsamda Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’e, AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas’a, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’a, Van Postası Gazetesi’ne ve emeği geçenlere teşekkürler ediyorum” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR