Van Kuyumcular Derneği Başkanı Yıldırımoğlu “vatandaşlar yatırımlarını altından yana yapsınlar”

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte kuyumcularda da hareketlilik yaşandı. Küçük ve büyük ölçekli yatırımcılar ellerindeki sarı metalin alış ve satış fiyatlarını merak ediyor.

Van 4.09.2021 12:24:42 0
Van Kuyumcular Derneği Başkanı Yıldırımoğlu “vatandaşlar yatırımlarını altından yana yapsınlar”
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Bizler Vangölü TV ekibi olarak dolar ve altın fiyatlarının artması sezon fiyatlarını nasıl etkiledi. Vatandaşlar ellerindeki parayı altına mı? Yoksa dolara mı yatırmalı? sorusunun cevabını araştırdık.
Altın yatırımcılarının yüzünü güldürecek diyen Van Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Yıldırımoğlu, “Dolar ve altının fiyatları gerek pandemiden dolayı gerekse ülkelerin içinde bulundukları ekonomik sıkıntılardan dolayı düşük. Vatandaşların yatırımlarını altından yana yapmaları doğru olur. Ülkelerin ekonomik durumlarında bazen bozulmalar olabiliyor. Bunun için kendi rezervlerini altın üzerinden yapıyor, yani elindeki altın rezervine göre para basıyor”. dedi.
Dolar ve altın fiyatlarındaki artış altın bozdurmak isteyenler için bir fırsat, ama şuan ki piyasada ikisi de geriliyor şeklinde konuşan kuyumcu İbrahim Yıldız, “Dolar almaktansa altın daha büyük bir rağbet görüyor. Altın fiyatlarındaki düşüş alım için uygun. Biz kâğıda karşıyız vatandaşlar yarımını altından yana yapsınlar çünkü altın her zaman kazandırıyor. Pandemi süreci bizi etkiledi  herhangi bir kar elde edemedik sadece vatandaşlar işlerini görsünler diye iş yerlerimizi açtık”.
Kaynak :vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR