Van Ortanca'da kaçak taziye nedeniyle korona virüs vaka sayısı 93 oldu

Van'ın ipekyolu ilçesi Ortanca Mahallesi'nde Eraygen ailesinin yaptığı ve Muhtar Mehmet Nuri Yönten'in izin verdiği kaçak taziye nedeniyle korona virüs vaka sayısı 93'e yükseldi.

Van 11.05.2020 14:13:31 0
Van Ortanca'da kaçak taziye nedeniyle korona virüs vaka sayısı 93 oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valiliği Van'da taziye ve mevlit gibi toplu etkinlikleri yasaklamıştı. Buna rağmen İpekyolu İlçesi Ortanca Mahallesi'nde Erygen ailesi kaçak taziye düzenlemişti. Düzenlenen kaçak taziyeye izin verdiği için Ortanca Mahalle Muhtarı Mehmet Nuri Yönten görevden alınmıştı. 

Eraygen ailesinin düzenlediği kaçak taziye nedeniyle Ortanca Mahallesi'nde 6 vaka tespit edilmiş ve taziye düzenlenen mahalle ile birlikte toplam 5 mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

Eraygen ailesinin düzenlediği kaçak taziye ile bağlantılı Van Merkez'de 11 mahallede görülen korona virüs pozitif vaka sayısı her geçen gün artıyor. Önceki gün 75 olan olan vaka sayısı dün 84 oldu. Bugün ise 93'e yükseldi yükseldi. 

TAZİYE VE MEVLİT GİBİ TOPLU ETKİNLİKLER YASAK
Van Valiliğinden dün yapılan açıklamada Van'da taziye ve mevlit gibi toplu etkinliklerin yasak olduğuna dikkat çekildi. 

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi; 
“İlimizde en riskli dönemi yaşıyoruz. Taziye, mevlit gibi toplu etkinlikler yasak. 

Bu tür etkinlik düzenleyenleri 155 polis ve 156 jandarma hatlarına bildirmeniz toplum sağılığımız ve koronavirüsle mücadelemiz açısından büyük önem taşıyor.

Zorunlu olmadıkça evden çıkmayalım. Sokağa çıkmak zorunda olanları maske takıp sosyal mesafeye dikkat etmeleri yönünde uyarıyoruz. Riskin farkında olalım.”

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR