Van OSB’de Türkiye’nin ihtiyacını giderecek cerrahi maske üretimi başladı

Dünya’ya yayılan koronavirüs ile ilgili önlemler alınmaya devam ederken, İran -Türkiye sınır kapılarını barındıran Van’da maske üretimine başlandı.

Van 26.03.2020 16:59:28 0
Van OSB’de Türkiye’nin ihtiyacını giderecek cerrahi maske üretimi başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Nedim Odabaşı Tıp Merkezi, pilot okullar ve Belediye çalışmalarının ardından, Van Organize Sanayi Bölgesi’nde de cerrahi maske üretimi başladı. 

Çin'in Wuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüsü (Covid-19) dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Türkiye'de de 59 kişinin hayatını kaybettiği koronavirüsünden dolayı tıbbi ve medikal malzemelerin de temin edilmesi zorlaştı. Bu kapsamda Van’da Cerrahi Maske üretimine başlayan bir firma üretimi hızlandırarak 81 ilin maske ihtiyacını karşılayacak.

VAN’DAN TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA MASKE GÖNDERECEĞİZ.
Cerrahi Maskelerin üretimi ilgili konuşan Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan , “Korona virüsü salgınıyla ilgili dünya genelince ciddi bir maske talebi var. Ülkemizde de ciddi boyutlarda maske talebi var. Bundan dolayı sanayici bir arkadaşımız Van’da böyle bir iş kuracaklarını söylediler, bizde kendilerine her türlü imkanı sağlayacağımızı, lojistik ve idari boyutta bütün kolaylıkları sağlayacağımızı söyledik. Maske ile ilgili dünya genelinde ciddi bir talep var, hastanelerimizde maske sıkıntısı var bunu hep birlikte çözüme kavuşturmamız gerekiyor. OSB Bölgemizde maske üretim fabrikası kuruldu, makinaların çoğu geldi üretime başlandı, daha seri bir üretim için diğer makinaları gelecek, şuan günde 20 bin maske üretimi gerçekleşiyor, önümüzde günlerde daha büyük bir çapta üretim yapmaya başlayacak. Şuan maskeye milyonlarca talep var, fabrikamızı tam anlamıyla tamamladıktan sonra Van’dan Türkiye’nin dört bir yanında maske göndereceğiz.” dedi.

VAN’DA GÜNLÜK YÜZBİNLERCE MASKE ÜRETİLECEK
Kentte günlük yüzbinlerce maske üretimi yapılacağını ifade eden Aslan, “Maske üretimi bu gölgede hastanelerde ciddi bir ihtiyacı giderecek, maske üretimi ile ilgili hastanelerimizle görüşme içerisindeyiz, bölgemizde hem hastanelerimizde ki açığı, hem de halkımızın maske ihtiyacını karşılamış olacağız. Van Organize Sanayi Bölgesi olarak bizde maske üretimi gerçekleştiren fabrikamıza elimizden gelen bütün destekleri sağlıyoruz. Van’da yüzbinlerce diye bileceğimiz rakamlarla maske üretimi yapılacak, günlük üretim yüzbinleri geçecek. Bunun yanında şuan 120 insanımız burada istihdam ediliyor, makinelerin tamamlanmasıyla istihdam verdiğimiz sayıdan kat ve kat yüksek olacak bu durum hepimize moral oluyor bir anlamda. Kış sezonunda inşaat firmalarımız işlerini durdurmuşlardı, bahar ayında başlayacaklardı, salgından dolayı gecikmede yaşandı, maske üretimi ve dezenfekte üretimi gerçekleştiren firmalarımızla bu açığı kapatacağız. Birlikte çalışarak canla başla mücadele ederek bu süreci atlatacağız.” Diye konuştu.

OSB’DE 7 İSTİHDAM KAPISI DAHA AÇILIYOR
Korona virüsü salgının hemen ardından OSB sınırları içerisinde 7 fabrikanın kurulacağı müjdesini de veren Aslan, “Geçtiğimiz günlerde burada müteşebbis heyet toplantımız vardı Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez Başkanlığında bu müteşebbis heyet toplantısında 7 tane yeni fabrikaya OSB sınırları içerisinde yer verildi. Korona virüsü salgının atlattığımız gün, baharda bu salgın etkisini kaybettikten sonra dördüncü etabımızda çalışmalar başlayacak ve yeni fabrikalarımız kurulacak.” İfadelerini kullandı.

KURALLARA UYALIM VE UYMAYANLARI UYARALIM
Korona virüsü ile ilgili bakanlıklar tarafından yapılan uyarılara vatandaşların uyması gerektiğini anımsatan Aslan, Vatandaş olarak uyarıları dikkate almamız gerekiyor, temizlik ve beslenmeye önem vermemiz gerekiyor, özellikle #Evdekal kuralına uymamız gerekiyor dedi. Aslan, “dışarıda işleri olmayan vatandaşlarımız evlerinde kendilerini izole edip, kendilerini bu salgından korumalarını istiyoruz, çocuklarımızın evlerin de eğitim-öğretime devam etmesini istiyoruz. Okullar tatil değil, ders evlerinde, her sabah nasıl okula gidiyorlarsa, uzaktan eğitim ile aynı şekilde derslerine çalışmaları gerekiyor. Sosyal mesafe kurallarına hepimizin uyması gerekiyor, halk olarak tedbirimizi alalım ki yarın farklı bir durumla karşılaşmayalım, dışarı çıkma yasakları yaşanmasın ülkemizde, bizim üretime ve ticarete de ihtiyacımız var, biz tedbirimizi alalım kurallara uyalım. Hepimiz evde oturursak ihtiyaçları kim giderecek, kim ekmek kazanacak, insanların ihtiyaçlarını kim karşılayacak. İşleri olmayanlar çıkmasın çalışanlar kendilerini dezenfekte ederek çıksın. Bu konuda duyarlı olalım, korona virüsü el birliği ile yenelim, 14 gün kuralına uyalım. OSB Yönetim Kurulumuz, korona virüs tehlikesine karşı tedbiri elden bırakmıyor. Müdürlüğümüz girişinde gelen tüm sanayicilerimize, misafirlerimiz ve personelimiz dezenfektan ve kolonya ile önce dezenfekte işleminden sonra ateşleri ölçülüyor.” Şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR