Van SDİ'den Sözcü Gazetesi'ne 'Ayasofya' tepkisi

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (VAN SDİ), Ayasofya'nın tekrar cami olarak ibadete açılmasını, 2020 yılının felaketler listesinde gösteren Sözcü Gazetesi'ne sert tepki gösterdi.

Van 2.01.2021 15:24:23 0
Van SDİ'den Sözcü Gazetesi'ne 'Ayasofya' tepkisi
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Van SDİ'den yapılan açıklamada, Ayasofya'nın tekrar cami olarak ibadete açılmasını, 2020 yılının felaketler listesinde gösteren gazetenin, dünyayı asıl felakete sürükleyen, ikiyüzlü, çıkarcı, insanlık için bir numaralı tehdit olan sömürgeci zihniyetlerin ‘Sözcü'lüğünü yaptığı belirtildi.

“TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE ATTIĞIMIZ BU KÖHNE ZİHNİYETİ HORTLATMA ÇABASI BOŞA ÇIKACAKTIR”

Van SDİ'den yapılan açıklama “Türkçe ezandan başörtüsüne uzayan bir dizi saldırıya Ayasofya'nın ibadete açılması da eklendi. Tarihin çöplüğüne attığımız bu köhne zihniyeti hortlatma çabası boşa çıkacaktır. Ayasofya Camii'nin açılmasından ve milletimizin sevinmesinden rahatsız olanların bu millete ait her şeyle kavgası var. Başaramayacaklar! Yeter ki ders alıp birlik olalım" denildi.

"BU MİLLETTEN DERHAL ÖZÜR DİLENMELİDİR"

Açıklamanın devamında, “Ayasofya 2020 yılının taçlı yıldızıdır.' Cumhurbaşkanımıza bir kere daha bu sevinci bu millete yaşattıkları için şükranlarımızı sunuyoruz. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin aslına dönerek ibadete açılmasını felaketler arasında gösteren, aziz milletimizin değerlerine düşmanlık yapan zihniyeti yabancılaşmışlara yazıklar olsun. Bu köhnemiş zihniyetle mücadelemiz kesintisiz bir şekilde devam edecek. Bu vahim yaklaşımından dolayı muhataplar, bir an önce bu milletten özür dilemelidirler!" ifadelerine yer verildi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR