Van Ticaret Borsası Başkanı Süer: Şehir merkezindeki ahır sorunu çözülmeli

Van’ın önemli sorunlarının başında gelen şehir merkezindeki ahırlarla ilgili açıklamalarda bulunan Van Ticaret Borsası (Van TB) Başkanı Nayif Süer, ahır sorununun biran önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Van 12.06.2020 11:21:32 0
Van Ticaret Borsası Başkanı Süer: Şehir merkezindeki ahır sorunu çözülmeli
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Merkezde bulunan ahırların titiz bir çalışmayla kent dışına çıkarılması gerektiğini söyleyen Van TB Başkanı Nayif Süer, bu süreçte çiftçilerinde mağdur edilmemesi gerektiğini belirtti. Konuyla ilgili Van Postası’na özel açıklamalarda bulunan Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer, şehir merkezinde hayvan beslemenin doğru olmadığını söyledi. 

“AHIRLARIN ŞEHİR MERKEZİNİN DIŞINA ÇIKARILMASI KARARINI DESTEKLİYORUM”
Kötü koku saçan ve çevre kirliliğine neden olan ahırların il dışına çıkarılmasının doğru olacağını belirten Başkan Süer, “Tabi bilindiği gibi bu sorun uzun yıllardır var. Eğer büyükşehir isek ahırların doğru yerlere nakledilmesi gerekiyor. Büyükşehir’e uygun hareket etmiyoruz. Çok fazla eksiğimiz var. Ahırların daha önce il dışına çıkarılması gerekiyordu. İnsanları mağdur etmeden bu çalışma yapılabilir. Hayvancılığın yapılacağı en uygun yer neresi ise orada yapılması doğru olacaktır. Ahırların şehir merkezinin dışına çıkarılması kararını destekliyorum. Vatandaşların da mağdur olmaması için gereken önlemlerin alınması gerekiyor. Ahırları il dışına çıkarılan vatandaşlara destek sağlanmalı. Bu vatandaşlara inşaat, ruhsat, harç gibi destekler verilmelidir. Vatandaşlara hizmet götürülmesi gerekiyor. Hayvancılığın şehir dışında yapılmasının daha faydalı olacağını belirtmek isterim. Şehir merkezinde hayvancılık yapmanın uygun olmadığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İkinisan Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR