Van TSO Başkan Yardımcısı Çeliktaş; Karpuzların çürümesine Gümrük Bölge Müdürü neden oldu

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş İran’dan Van’a getirilen 5 bin 430 ton karpuzun Tren Garı’nda çürümesine Gümrük Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım’ın sebep olduğunu söyledi.

Van 10.06.2020 14:59:16 0
Van TSO Başkan Yardımcısı Çeliktaş; Karpuzların çürümesine Gümrük Bölge Müdürü neden oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş İran’dan Van’a getirilen 5 bin 430 ton karpuzun Tren Garı’nda çürümesine Gümrük Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım’ın sebep olduğunu söyleyerek Yıldırımın süreci yönetemediğini ifade etti.

İthal karpuza uygulanan verginin 75 dolardan 300 dolara çıkarılması, İran’dan Van’a getirilen 5 bin 430 ton karpuzun Tren Garı’nda çürümeye terk edilmesine neden oldu. İflasın eşiğine gelen karpuz ithalatçısı duruma isyan etti.

Ticaret Bakanlığı’nın 15 Mayıs’ta yayınladığı tebliğ ile İran’dan ithal edilen karpuza bir gecede yüzde 300 vergi zammı getirilince, 5 bin 430 ton karpuz Van Tren Garı’nda çürümeye terk edildi. Yaklaşık bir aydır karpuzlar tren vagonlarında bekletilirken, yapılan görüşmelerden de sonuç çıkmaması üzerine karpuzlar sıcak hava nedeniyle kokmaya başladı. Duruma isyan eden ithalatçılar, söz konusu vergi oranıyla 181 vagonda bekletilen karpuzları alamayacaklarını belirtti.

BÖLGE MÜDÜRÜ EL KOYARAK SATIŞINI DA YÜKSEK FİYATLA BELİRLEMEK SURETİYLE ENGELLEMİŞTİR
Yaşanan sorunlarla ilgili açıklamalardan bulunan Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, “Gümrük Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım’ın süreci yönetememesi nedeniyle ithalatı gerçekleşen karpuzlar bürokrasinin kucağında çürümüştür dedi. 

Çeliktaş: “Satılamayan karpuzlar çürümeye terk edilmiş, ah almış, vah almış, binlerce insanın bedduasını almıştır. Bu durum söz konusu kişinin ne yazık ki bugüne kadar yarattığı sıkıntıların yalnızca bir tanesidir. İthalatçıların nakliyesini ve tüm analiz ücretlerini peşin ödeyerek aldıkları karpuzlara bölge müdürü el koyarak satışını da yüksek fiyatla belirlemek suretiyle engellemiştir. Karpuz ithalatı nedeniyle sadece ithalatçımız zarar etmemiş, aynı zamanda devletimiz de zarara uğratılmıştır. Bu durum vicdanları yaralayan bir durumdur. Ne ithalatçımız, ne halkımız ne de Mehmetçiğimiz bunu hak etmemiştir.” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR