Van TSO Başkanı Takva: İş aramayın iş kurun!

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva kentte ki turizm, işsizlik, korona virüs salgını nedeniyle yaşanan mağduriyetlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Van 19.06.2020 12:38:29 0
Van TSO Başkanı Takva: İş aramayın iş kurun!
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva kentte ki turizm, işsizlik, korona virüs salgını nedeniyle yaşanan mağduriyetlerle ilgili açıklamalarda bulunarak maaş verenlerin sayısının maaş alanlardan fazla olması gerektiğini belirterek iş aramayın iş kurun dedi.

YEREL YÖNETİMLER TDİ OSB PROJESİNE DESTEK VERMELİDİR
Van TSO tarafından yapılan projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Takva yeni projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi. Takva,  “Dünya Kahvaltı Günü Van'ı dünya markası yapacak bir etkinlik yapmak istedik ve bu kapsamda çalışmalara başladık. 20 günlük yoğun bir sürecin ardından Van, dünyada konuşuldu. Emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. (Sınır ticareti) Dünyanın diğer ülkelerindeki kara sınır kentleri zenginken Türkiye'de ise kara sınır kentleri tam tersi yoksuldur. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak ithalatçı firmalarımızın yanındayız. Mağduriyetlerinin giderilmesi adına elimizden geleni yapacağız. Ahırların şehir dışına çıkarılması Yerel yönetimler şehir merkezinde hayvancılığa izin vermemeli. Ancak bunun içinde alternatifler üretmelidir. Bu alternatiflerden bir tanesi Van TSO imzasıyla hayata geçecek olan TDİ OSB'dir. Yerel yönetimler bu projeye destek vermelidir.” dedi.

VAN GÖLÜ TURİZM İHTİSAS BÖLGESİ OLACAK
Turizm sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Takva korona virüs tedbirleri kapsamında dışarı çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşlar için de öneride bulunarak yetkililere seslendi. Takva, “Turizm hassas ve kırılgan bir sektördür. Tabiri caizse bebek gibidir. Bu yüzden turizm kenti olacağım dediğinizde buna dikkat etmeniz gerekiyor. Buradan belediyelere çağrıda bulunuyorum. İç turizmi ön plana çıkarmak adına pandemi nedeniyle uzun süre evde kalmak zorunda kalan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımıza, Van'ın tarihi ve turistik mekanları gezdirilsin. Kira ödemeleri, Maliye Bakanına kira ödemeleri için şu öneride bulunduk. 3 aylık pandemi sürecinde 1 aylık kirayı kamu, 1 aylık kirayı mülk sahibi ve 1 aylık kirayı da kiracı karşılasın dedik. Bu süreçte kiracılar azda olsa rahat bir nefes alabilecekti. Ülkenin kalkınması için maaş verenlerin sayısının maaş alanlardan fazla olması gerekiyor. Bu yüzden de iş aramayın iş kurun diyoruz. E-Ticaret sitesi kuruyoruz, Eylül ayında Gurme Fuar’ı düzenleyeceğiz, Türkiye'de ikincisi olacak Sosyal Destek Merkezi kuruyoruz, Van Gölü Turizm İhtisas Bölgesi üzerine çalışıyoruz, Yeni projeler üretmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR