Van TSO Başkanı Takva yasak kararı ile fırın ve marketlere koşanları eleştirdi

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, korona virüsü tedbirlerini hiçe sayarak 48 saatlik sokağa çıkma yasağı için ekmek ve petrol kuyruğuna giren vatandaşa tepki gösterdi.

Van 11.04.2020 13:17:14 0
Van TSO Başkanı Takva yasak kararı ile fırın ve marketlere koşanları eleştirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ta uygulanması kararlaştırılan sokağa çıkma yasağını duyan vatandaşlar, Van’da ekmek almak için yaklaşık 1 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile 30 Büyükşehir ve Zonguldak'ta 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Dün gece yarısı başlayacak yasağı öğrenen Van’da yaşayan vatandaş fırın ve marketlere koştu.

Soğuk havaya rağmen oluşan uzun ekmek kuyruklarında vatandaşlar sosyal mesafeye uymaması dikkat çekti. İl merkezinde bulunan pide fırınları önünde oluşan 1 kilometrelik ekmek kuyruğuna giren bazı vatandaşların maskesiz ve eldivensiz olduğu görüldü.

Korona virüsü tedbirleri kapsamında alınan kararla birlikte sağlığını hiçe sayarak sokağa dökülen vatandaşların tedbirsizliğiyle ilgili sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösteren Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva 48 saatte açlıktan ölünmeyeceğini söyledi.

Takva sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Nasıl bir halkız arkadaş ya! Sadece 48 saat! 48 saat! Bu mu yani bu kadar telaş, aç kalma korkusu, susuz kalma korkusu... Hem de bu kadar inançlı, bu kadar Mutmein bir toplumda. Olacak iş değil kıymetli Van halkı! Gerçekten; Olacak iş değil!” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR