Van Tuşba Kaymakamı Furkan Duman; Eğitime çok önem vermeliyiz

Van’ın Tuşba İlçe Kaymakamı Furkan Duman, eğitim Türkiye’nin her tarafında önemli olan ve önemli olması gereken bir olgu olduğunu belirterek, eğitime çok önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Van 14.09.2020 16:46:50 0
Van Tuşba Kaymakamı Furkan Duman; Eğitime çok önem vermeliyiz
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Özellikle doğu bölgesinde çok çocuklu ailelerin olması, burada teröre müzahir yapıların çok fazla olması, terörün olması burada eğitimi çok daha önemli hale getirdiğini söyleyen Tuşba İlçe Kaymakamı Furkan Duman, dolayısıyla buralarda eğitime çok çok daha önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Mezun olan öğrencilerin üniversiteye girebilmelerini sağlamaları gerektiğini belirten Kaymakam Duman, çocukların en iyi şekilde eğitimli hale getirilmesini gerektiğini söyledi.

“EĞİTİME ÇOK BÜYÜK ÖNEM VERMELİYİZ”

Eğitimin önemine değinen Kaymakam Duman, “Eğitim sadece Tuşba’da önemli olan bir şey değil. Eğitim Türkiye’nin her tarafında önemli olan ve önemli olması gereken bir olgudur. Biz neresi olursa olsun eğitime çok büyük önem vermeliyiz. Ancak bizim özellikle doğu bölgemizde çok çocuklu ailelerin olması, burada teröre müzahir yapıların çok fazla olması, terörün olması burada eğitimi çok daha önemli hale getiriyor. Dolayısıyla biz buralarda eğitime çok çok daha önem vermemiz gerekiyor. Eğitim noktasında biz çocuklarımıza okullarımızda en iyi eğitimi nasıl verebiliriz bunun düşüncesinde olmamız lazım. Projeler üreterek farklı şekilde, çocuklarımızı farklı yerlere götürüp onlara her yeri göstermemiz gerekiyor. Bunun yanı sıra teknoloji yönüyle projeler üretip, çocuklarımıza güzel uygulamalı eğitimler vermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİN ÜNİVERSİTEYE GİREBİLMELERİNİ SAĞLAMAMIZ GEREKİYOR”

Üniversiteye hazırlanan gençlere eğitim desteği vereceklerini belirten Kaymakam Duman, “Özellikle üniversite sınavlarına giren çocuklarımızı alıp ücretsiz bir şekilde üniversiteye hazırlamamız gerekiyor. Bu etüt merkezleri dediğimiz kurumlarla bunu yerine getirmemiz gerekiyor. Benim en büyük düşüncelerimden biri, özellikle mezun olan öğrencilerin bu fiziki şartlarda üniversiteye hazırlanamamadan dolayı, bu problemlerini kendimiz bu çocuklarımızı, gençlerimizi alıp etüt merkezlerinde kendi öğretmenlerimizle üniversiteye girebilmelerini sağlamamız gerekiyor. İnşallah bunun içinde gayret edeceğiz” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE EĞİTİMLİ HALE GETİRMEMİZ LAZIM”

Tuşba öncelikli olarak hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgi veren Kaymakam Duman, “Öncelikle eğitim bizim birinci sıramız olacak. Çocuklarımızı en iyi şekilde eğitimli hale getirmemiz lazım. Yani bazen eğitimden farklı şeyler anlayabiliyoruz. Yani eğitim demek sadece eğitimi alıp sadece bir iş sahibi olmak demek değildir. Eğitim insanların ufkunu değiştirecek, insanların düşüncesini değiştirecek şeydir. Bir anne, bir baba eğitimli olursa çocuğunu daha iyi yetiştirebilir. Benim her zaman söylediğim bir şey vardır; bir gencimizi iş sahibi dahi yapamazsak, hiç bir şey yapamasak eğim verip eğitimli bir anne yapabiliriz, eğitimli bir baba yapabiliriz. Dolayısıyla eğitim bu anlamda önceliğimiz olacaktır” dedi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR