Van Tuşba Kaymakamı Furkan Duman; Vatandaşları dinlememiz gerekiyor

Van’ın Tuşba İlçe Kaymakamı Furkan Duman, vatandaşlarla bir araya gelme, kırsal mahallelere gidip insanlarla bir araya gelmenin büyük projelerinden biri olduğunu belirterek, vatandaşları dinlemeleri gerektiğini söyledi.

Van 12.09.2020 17:08:35 0
Van Tuşba Kaymakamı Furkan Duman; Vatandaşları dinlememiz gerekiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Van’ın Tuşba ilçesindeki mahallelerle ilgili Van Postası Gazetesi’ne genel değerlendirmelerde bulunan Tuşba İlçe Kaymakamı Furkan Duman, Tuşba’da her mahallenin özelinde bazı sorun ve sıkıntılarının olduğunu söyleyerek, genel itibariyle kırsal ve merkez mahallelerinin durumunun çok kötü olmadığını belirtti.

“ÇÖZEBİLECEĞİMİZİ MUTLAKA ÇÖZECEĞİZ”

Vatandaşlara gidip onları dinlemeleri gerektiğini söyleyen Kaymakam Duman, “Vatandaşlarımızla bir araya gelme, mahallerimize gidip insanlarla bir araya gelme benim yine büyük projelerimden biri. Çünkü bizlerin vatandaşları dinlememiz gerekiyor. Onların dertleri nedir, sorunları nedir, problemleri nedir onları araştırmamız gerekiyor. Bazen vatandaşımız bunu çözülsün diye anlatmıyor. Sadece derdini anlatmak için anlatıyor. Bizimde bunları dinlememiz lazım. Çözebileceğimizi mutlaka çözeceğiz. Bizlik olanları mutlaka çözeceğiz. Çözemeyeceklerimiz için elimizden geleni yapacağız, gayret göstereceğiz. Ama olur olmaz o ayrı bir şey” dedi.

“GENEL İTİBARİYLE KÖYLERİMİZİN VE MAHALLELERİMİZ DURUMU ÇOK KÖTÜ DEĞİL”

Haftada 2 gün vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorunlarını yerinde dinlediğini belirten Kaymakam Duman, “Ben haftanın iki gününü dışarıda geçiriyorum. Merkez mahallelerimizi ve köylerimizi birer gün olmak üzere her hafta mutlaka geziyorum. Vatandaşlarımızda bundan çok memnun kalıyor. Bizlerde memnun kalıyoruz. Çünkü birçok şeyi yerinde görüyoruz. Sadece söylemde değil kendi gözlerimizle gördüğümüzde biz sorunun ne olduğunu daha iyi anlıyoruz. Genel itibariyle köylerimizin ve mahallelerimiz aslında durumu çok kötü değil. Ama eksiklerimiz var. Bazı köylerimizde kanalizasyon eksiği oluyor. Bazı köylerimizde su şebekelerinin eksikliği oluyor. Bazı köylerimizde yollar eksik oluyor. Bazı köylerimizin iç yolları eksik oluyor. Kilit taşı isteyen mahallelerimiz var” ifadelerini kullandı.

“HER MAHALLEMİZİN ÖZELİNDE BAZI SORUN VE SIKINTILARI VAR”

Her mahallenin özelinde bazı sorun ve sıkıntıların olduğunu belirten Kaymakam Duman, “Bu sorunlar mahalleden mahalleye değişiyor. Bazı köylerimiz var ki, bakıyorsunuz fiziksel olarak her şeyi bitmiş. Ama onlarda yeni bir cami yaptıralım, park yaptıralım diyor. Biraz daha güzelleştirmeye yönelik şeyler istiyorlar. Ama bazı yerlerde gidiyorsunuz diyorlar ki bizim hiç düzgün yolumuz yok, yol istiyorlar. Elektrikle ilgili problemler yaşıyorlar. Her mahallemizin özelinde bazı sorun ve sıkıntıları var. Ama bütün devlet kurumları olarak sadece bizlerde değil, belediyelerimiz olsun, diğer il müdürlüklerimiz, kurumlarımız, VASKİ, TEDAŞ bunların hepsi inşallah zaman içerisinde bu sorunları gidereceklerdir. Şunu da unutmamak gerekiyor. Bir salgın dönemindeyiz. Tasarruf tedbirlerinin uygulandığı bir dönemdeyiz. Dolayısıyla bütün sorunları bir anda çözeceğiz dersek doğru olmaz. Bunlar zamanla olacaktır. Biraz imkânlar ölçüsünde olacaktır. İmkânların da biraz kıt olması sebebiyle bunlar belki biraz yavaş ilerleyecektir ama eninde sonunda yapılacaktır. Vatandaşlarımız bundan kaygı duymasınlar” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: