Van Vali Yardımcısı Faruk Bülent Baygüven görevden alındı iddiası

Van’da bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada İçişleri Bakanlığınca Van Vali Yardımcısı Faruk Bülent Baygüven görevden alındığı iddia ediliyor.

Van 5.03.2020 11:44:38 0
Van Vali Yardımcısı Faruk Bülent Baygüven görevden alındı iddiası
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van’da bazı yayın organları tarafından Van Vali Yardımcısı Faruk Bülent Baygüven’in  İçişleri Bakanlığı'nca görevden alındığı iddia edildi.. 

İçişleri Bakanlığı veya Van Valiliği'nden, Van Vali Yardımcısı Faruk Bülent Baygüven'in görevden alındığı yönünde herhangi bir resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Van Valiliği resmi web sitesi üzerinde 'Yöneticilerimiz' kısmında bulunan Vali yardımcılarının arasından Faruk Bülent Baygüven isminin çıkarıldığı ve görevlerinin diğer vali yardımcılarına dağıtıldığı görüldü. 

  

FARUK BÜLENT BAYGÜVEN KİMDİR? 
Erzurum’da doğan Faruk Bülent Baygüven, ortaöğrenimini Erzurum Anadolu Lisesinde tamamladı. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Ağustos 2007-Eylül 2009 tarihleri arasında T.C. Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı’nda (MASAK) Uzman Yardımcısı olarak görev yaptı. Ardından T.C. İçişleri Bakanlığı’nın açmış olduğu Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Erzurum Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı.

Erzurum Valiliği’ndeki il stajının ardından Erzincan’da mülkiye müfettişi nezaretinde teftiş stajını ve Ankara/Kızılcahamam ilçesinde kaymakam refikliği stajını tamamladı. Kırıkkale/Balışeyh ilçesinde kaymakam vekilliği görevini üstlendi. Yurtdışı stajını 2010-2011 döneminde Portsmouth Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde mastır yaparak tamamladı. Master tezini “Ombudsman Kurumu ve Türkiye’de Uygulanabilirliği” konusunda hazırladı. Yurda dönüşünde katıldığı Kaymakamlık Kursunu birincilikle bitirerek 18 Mart 2012 tarihinde Düzce/Gümüşova ilçesinde Kaymakam olarak göreve başladı.
En son Van Vali yardımcılığına atanan Baygüven İdari Yargı Hâkimi Günay Hanım ile evli olup, Elif Vera adında bir kızı vardır. Faruk Bülent Baygüven son olarak Batman Hasankeyf İlçe Kaymakamlığı görevinden sonra Van Valiliği görevine atanmıştı.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR