Van Valiliği’nden Van Gölü'nde batan tekne görüntüsüyle ilgili açıklama

Van Valiliği geçtiğimiz günlerde Van Gölü’nde batan tekneye ait olduğu iddia edilen görüntüyle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, görüntünün batan tekneyle bir bağlantısının olmadığı belirtildi.

Van 6.08.2020 13:01:23 0
Van Valiliği’nden Van Gölü'nde batan tekne görüntüsüyle ilgili açıklama
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, sosyal medyada paylaşılan görüntünün, geçtiğimiz günlerde batan tekneyle bir bağlantısının olmadığı ve görüntünün Akbaş isimli tekneye ait olmadığı açıklandı.

“İSTANBUL’DA YAŞAYAN VE GÖRÜNTÜLERİN İLK KAYNAĞI OLAN AFGAN UYRUKLU ŞAHISLA AYNI GÜN İÇERİSİNDE İLETİŞİM KURULMUŞTUR”
Van Valiliğince yapılan açıklamada, “@Vaniltica kullanıcısı tarafından, Van Barosu Göç ve İltica Komisyonu Twitter sayfasından “27 Haziran 2020 tarihinde Van Gölünde hayatını kaybeden sığınmacı/göçmenlerin son anlarına ait teknede çekilmiş görüntüler” başlıklı video paylaşılmıştır. Görüntülere 18 Temmuz 2020 saat 10:00 sıralarında ulaşılmış olup, İstanbul’da yaşayan ve görüntülerin ilk kaynağı olan Afgan uyruklu şahısla aynı gün içerisinde iletişim kurulmuştur. Afgan uyruklu şahıs ile yapılan telefon görüşmesinde, başka biri tarafından videonun kendisine gönderildiğini, görüntülerdeki kişileri tanımadığını, görüntülerin hangi araca veya kime ait olduğunu bilmediğini belirtmiştir” denildi. 

“KAYITTA GÜN IŞIĞININ GÖRÜLDÜĞÜ ANCAK OLAYIN GECE SAATLERİNDE MEYDANA GELDİĞİ TESPİT EDİLMİŞTİR”
Görüntülerin meydana gelen tekne batma olayı ile bağlantısının bulunmadığı belirtilen açıklamada, “Görüntüler analiz edildiğinde; videodaki teknenin batmış olan Akbaş isimli tekne ile herhangi bir benzerlik taşımadığı, bu durumun tekne sahibi ile yapılan görüşmeler ile teyit edildiği, çıkan cesetler ile görüntülerdeki kişiler arasında yapılan karşılaştırmalarda eşkâllerin benzerlik göstermediği, kayıtta gün ışığının görüldüğü ancak olayın gece saatlerinde meydana geldiği tespit edilmiş olup, söz konusu görüntülerin meydana gelen tekne batma olayı ile bağlantısının bulunmadığı kanaatine ulaşılmıştır” ifadeleri yer verildi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR