Van Valisi Bilmez, İpelyolu İlçe muhtarlarıyla bir araya geldi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İpekyolu ilçesinde görev yapan mahalle muhtarlarıyla Edremit İlçesinde bulunan Fidanlık parkında bir araya geldi. 

Van 8.09.2021 22:51:56 0
Van Valisi Bilmez, İpelyolu İlçe muhtarlarıyla bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Mahallelerdeki içme suyu, sulama suyu, tarım, yol ve birçok konuşulduğu programda muhtarlar Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’e taleplerini iletirken,  Vali Bilmezde özellikle aşı ve diğer konularda muhtarlardan yardım talebinde bulundu. 
Programda gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Bilmez, “Her bir mahallemizin genel anlamda sorunlarını konuşmak, daha çok büyükşehir belediyesi olarak mahallelerimize ilgili muhtarları dinlemek için ve onlara olan taleplerimizi dile getirmek için İpekyolu İlçe muhtarlarımızla bir araya geldik. Göreve başladığımızdan bu yana muhtarlarla toplantılarımız sürekli devam ediyor. Pandemiden dolayı bu toplantılarımıza biraz ara vermiştik. Ama bu toplantılarımıza İpekyolu ilçe muhtarlarıyla tekrar başladık. Yarın da Tuşba belediyesi sınırları içerisinde görev yapan muhtarlarımızla bir araya geleceğiz.” Dedi. 
“AŞIYLA BERABER VANGÖLÜ MAVİSİ RENGİNE BÜRÜNECEĞİZ”
Burada özellikle aşı konusunda muhtarlarımızdan taleplerimiz var diyen Vali Bilmez, “Her bir mahalle muhtarımızdan ilk doz aşıyı olmamış 50 kişiyi aşı etme konusunda talebimiz var. İnşallah bu gece itibariyle haritada Vangölü mavisi rengine bürüneceğiz. Okullarımız açıldı tekrar kısıtlamaların olmaması, esnafımızın sıkıntı çekmemesi için elimizdeki tek kozumuz, silahımız aşı. İnsanları aşı etme konusunda başta muhtarlarımız olmak üzere hepimiz elimizi taşın altına koymamız lazım ve aşı oranımızı yükseltmemiz lazım. Çünkü çocuklarımız artık sıkıldı. Uzaktan eğitimle eğitim görmeleri mümkün değil. Öğrencilerimizin birçok mahallemizde internete sağlıklı girme imkânı maalesef yok. Onun için hayatımızın biran önce normale dönmesi lazım.” Şeklinde konuştu. 
“MUHTARLARIMIZIN MAALESEF CİDDİ TALEPLERİ VAR”
Vali Bilmez konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;
“İpekyolu bildiğiniz gibi bizim eski Van belediyesinin merkezini oluşturmakta. Burada yer yer işgal edilen kaldırımlar, sokakta mendil ve içme suyu satan çocuk sorunumuz var. Park ve bahçelerimizin kullanımı hakkında bizim muhtarlarımızdan onlarında bizden talepleri var. Tarımsalla ilgili muhtarlarımızın maalesef ciddi talepleri var. Yetişmekte sıkıntı çekiyoruz. Bu sene ihalelerden kaynaklanan sorunlar var. Bununla beraber bölgemiz bu yıl oldukça kurak geçti. İçme uyu sorunu, sulama sorunu, hayvan sulama sorunu ve arazi yollarımızla ilgili muhtarlarımızın talebini alacağız. Sağlık, eğitim alanındaki taleplerini de alıp onlarında birebir takipçisi olacağız. Muhtarlarımıza da iyi günlerde kullanmak için her birinin adına özel hazırladığımız çantayı da kendilerine takdim edeceğiz.” 
“ÖĞRETMENLERİMİZİN YÜZDE 77’Sİ AŞILI”
“Kamu kurumlarında çalışan özellikle öğretmenlerin yüzde 77’sinin aşı olduğunu ama halen milli eğitim il müdürlüğümüz bünyesinde çalışan 20 bin personelinden 2335 kişinin aşı olmadığını tespit ettik. Hepsine teker ulaşıp aşı olmasını sağlayacağız. Aynı çalışma imamlardan da olacak. Müftülük çalışma yapıyor. Aşı olmayanlara aşı olmaları konusunda gerekli uyarılarımızı yapacağız. Topluma önder olan öğretmenin, imamın herkesten önce önderlik yapması gerektiğine inanıyoruz. Yani mazereti olmayıp bu konuda olumsuz tavır sergileyen kamu çalışanlarının da uyaracağız.”
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR