Tarih: 04.02.2020 11:23

Van Valisi Bilmez, 'Kente hep birlikte samimiyetle sahip çıkacağız'

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van'da yaşanan sorunlarla ilgili konuşan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, sorunlara el birliği ile çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

"BİR SİMSARIN KENTİ REHİN ALMAYA ÇALIŞTIĞI BİR DÖNEMİ YAŞIYORUZ"
Bir simsarın kenti rehin aldığı bir dönemde yaşıyoruz diyen Vali Bilmez, “Arsanın devri bize gerçekleşti, şu proje çizimleri devam ediyor. Projenin şekillenmesi için arkadaşlarımız uğraşıyor. İnşallah bir Vanlı da ona bir dava açmaz. Bu konuda temennim ve beklentim bu yönde, biraz böyle tepkili söylüyoruz ama gerçekten içimiz yanıyor. Buradaki işsiz insanlara içimiz yanıyor, burada sokakta kalan insanlara içimiz yanıyor. Burada çocuklar sınavı kaçırsın diye minibüslerin boykot yaptığı, belediye ücretsiz araç koyduğu zaman gençler belediye arabasına binmekten korkuyor, buna acıyorum. Bir simsarın kenti rehin almaya çalıştığı dönemi yaşıyoruz. Allah hepimize güç kuvvet ve feraset versin. Birlikte bu kentte bir şeyler yapma gayreti versin” dedi.

"SOSYAL SORUNLARIMIZ VAR"
Van’ın sosyal bir deprem geçirdiğini ifade eden Vali Bilmez, “Bilmez, “Bir istişare kuralım kentin bütün sorunlarını çözsün, böyle bir dünya yok, olmayacak. Dolasıyla bu kentte yaşayan herkes, bu kentte sahip çıkacak, kentte değer katacak. Başka bölgede gelen insanları bağrımıza basacağız. Bizim aşiretten olmazsa, bizim mahalleden olmazsa ya da bizim mezhebimizden olmasa da hep el ele vereceğiz, kucaklaşacağız. Bizim alt yapıdan ve sorunlarımızdan çok sosyal sorunlarımız var. Van sadece yer küresi depremi geçirmedi, sosyal bir deprem de geçirdi, o deprem hala da devam ediyor. Bu kentin büyük bir kısmı şafii vallahi de billahi de gece köpeğin yaladığı demire gündüz et asılıp kesiliyor. Bununla mücadele ediyorsun, ‘milletin ekmeğiyle neden oynuyorsun’ sorunlarıyla muhatap oluyoruz. O zaman biz dokunmayalım, yol kenarında kesilsin, biz buna müdahale etmeyecek miyiz?”  diye konuştu.

"AVRUPA’YI MI ÖRNEK ALACAĞIZ, YOKSA YEMENİ Mİ?"
Kentte sorunları çözmeye çalışanlara çelme takılmaması gerektiğini belirten Bilmez, “Hem şehir olalım hem de bütün kaldırımlarımız da seyyar satıcılarımız olsun. Onlara müdahale ettiğimizde de ‘ya bu çocuklar işsizdir’ diyorlar. Peki 40 bin TL kira ödeyen adamın günahı ne, kültür sokakta kahve işleten adımın günahı ne, banyo kazanlarında semaver çayı diye yollarda çay satılıyor. Kentleşme buysa buyurun hiç dokunmayalım. Biz Avrupa’yı mı örnek alacağız, yoksa Yemeni mi? Biz istiyoruz ki kent vicdanı olsun, o vicdan bizi de sorgulasın, bizi de eleştirsin, bize de öneride bulunsun, sıkıntımız bundan kaynaklanıyor. Bu kente hep birlikte sahip çıkacağız, samimi olacağız. Sorunları bilip de karşımızdakine çelme takmaya çalışmayacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —