Van Valisi Bilmez, “Kentte ruhsatsız çalışan otellere, kafelere ve işletmelere izin vermeyeceğiz”

Van Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kentte skandal diye nitelendirilen kültür sokağıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Van 2.01.2020 12:10:03 0
Van Valisi Bilmez, “Kentte ruhsatsız çalışan otellere, kafelere ve işletmelere izin vermeyeceğiz”
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Bu kentte bizden en çok istenilen şey, zabıta ekiplerinin denetime çıkması, bu kentte ruhsatı olmadığı halde otelcilik yapan, ruhsatı olmadığı halde cafe işleten mekânlarda var buna izin vermeyeceğiz dedi. 

Bilmez, Denetim yaparken Bakkalın, Manavın, cafe sahibinin fikrini, zikrini, partisini bilmediklerini ama kentte en ufak bir işlem yapıldığında hemen politik arenaya çekip, politik gözle bakıldığını söyledi. 

“RUHSATSIZ OTEL VE CAFELERE DENETİMLER DEVAM EDECEK”
Kültür sokakta yapılan denetimlerle ilgili konuşan Vali Bilmez, Van’ın hiçbir yerinde ruhsatsız yapılara izin verilmeyeceğini söyledi. 

Kentin huzur ortamını yapılan aralıksız denetimlerle sağladıklarını söyleyen Bilmez konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
 “Bu kentte bizden en çok istenilen şey, zabıta ekiplerinin denetime çıkması, bu kentte ruhsatı olmadığı halde otelcilik yapan, ruhsatı olmadığı halde kafe işleten mekânlar da var. Zaman zaman genel denetimlere ve zaman zamanda emniyet ve zabıta ekipleri ortak denetime çıkıyor. Eğer bu kentte gece saat 00.00’a kadar ailece sokaklarda rahat gezebiliyorsak, biz bunu güvenlik güçlerimizin aldığı tedbirlere borçluyuz, Biz bunu Van halkının bize verdiği desteğe borçluyuz. Birkaç ay önce Antalya’dan bir ekip buraya geldi 60 iş adamı ve eski valimiz Münir Karaloğlu iki gün Van’da gezdiler, giderken burada bir değerlendirme yaptılar o değerlendirme toplantısına bende katıldım. En ilginç madde dediler ki ‘Antalya’ya günde birkaç milyon turist geliyor bizim çarşımız, esnafımız ölü gibi, çarşı merkezinde Allah’ın kulu yok. Bu Vanlıların günde birkaç bin turisti var gece saat 01.00’a kadar çarşıları cıvıl cıvıl, kırtasiyeler bile gece yarısına kadar açık biz bu modeli Antalya’ya nasıl taşıya biliriz?’ Biz sokaklarımızda insanların rahatlıkla, bir genç kızın tek başına gece yarısı Van caddelerinde geziyor olabilmesi ve gece boyunca gezen İranlı turistlerin hiç birinin rahatsız edilmemesi bu kentte sağlanan huzur, güven ortamının en belirgin sonucudur. Bu yüzden biz denetimlerimizi arttırmak zorundayız, birinin eksiğini bulursak ona işlem yapmak zorundayız, bu konuda bütün vatandaşlarımızdan ve basın mensuplarımızdan da destek istiyoruz. Denetim yaparken bakkalın, manavın, kafe sahibinin emin olun fikrini, zikrini, partisini bilmiyoruz. Ama bu kentte en ufak bir işlem yaptığınız zaman, hemen politik arenaya çekip, politik gözle bakılmaktadır.”

“AMACIMIZ BU KENTTE ASAYİŞİ HUZURU SAĞLAMAK”
Aralıksız denetimlerin kentte süreceğini ve amacın kentte asayiş ve huzur ortamını sağlamak olduğunu ifade eden Vali Bilmez, “İş yeri ruhsatı olmayan bir mekânın işlem ve iş yaptığını görünce buna müdahale edince tutanak tutmayalım mı?  Alkol ruhsatı olmadan içki satan işyerine müdahale etmeyelim mi? Buna işlem yapmayalım mı? Her işlem yapıldığında bu sokağa bilmem kim giremez şeklinde konuşarak, konuyu politik bir yere çekmeye kimsenin hakkı yoktur. Bizim kimsenin alkolü ile derdimiz yok, hiç kimsenin mini eteği ile başörtüsü ile bir derdimiz yok, biz insanların özgürce neye inanıyorsa öyle yaşayabileceği bir ortam sağlamakla yükümlüyüz. Kültür sokakta yaşanan problem orada ki birkaç kişinin denetime karşı çıkması, o denetime karşı çıkmasının karşılığında polisin yapmaya çalıştığı bir işlem esnasında karışıklık çıktı, her iki tarafta olayı biraz büyüttü ama daha sonradan orta bir yol bulundu. Sokakta ki esnafta bize yardımcı oldu, bu şekilde olay çözüldü. Amacımız bu kentte asayişi, huzuru sağlamak.” dedi.

Kültür Sokak'ta yapılan rutin denedimlerin devam edeceğini, ruhsatsız olan işyerleri ile ilgili işlemlerin her zaman yapılacağını, ruhsatsız işletmelere müsade etmeyeceklerini ifade eden Vali bilmez sözlerini, "Devlet zulmetmez, hizmet eder" diyerek tamamladı.

KÜLTÜR SOKAKTA NE OLMUŞTU?
Hem ruhsatı olmayan ve aynı zamanda alkol ruhsatı da verilmeden öğrenciye yüzde 10 alkol indirimi yaparak Kültür Sokağın kültürünü değiştirmek için çalışan işyerleriyle ilgili Zabıta ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri gereken çalışmaları yaptı. 

Seçimden seçime bile kente hiç uğramayan ve isimleri bile bilinmeyen HDP Milletvekillerinden Muazzez Orhan söz konusu çalışmanın Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından yapıldığı için algı operasyonu oluşturmak amacıyla yerinden oturup twet attı. 

RUTİN DENETİMLERİ ZULÜM DİYE NİTELENDİREN HDP’Lİ VEKİLİN TWETİ 
HDP Van Milletvekillerinden Muazzez Orhan, yayınladığı bir video ile olaya tepki gösterdi. Orhan, "Saat 22.00 civarı Kültür Sokak esnafına yönelik polislerin saldırısı. Vergi levhası gibi durumlarla kapatıldığı söylenen iki işyeri işletmecileride darp edilerek gözaltına alınmıştır. Belediyenin işi polisin değil." ve "Ekonomik krizle boğuşan esnafa birde baskı ve şiddet uygulanmaya başlandı. Kültür Sanat Sokağı esnafı bu uygulamaya tepki gösterince iki esnaf darp edilerek gözaltına alındı. Esnaf tepki için kepenk kapattı. Yeter artık halka uygulanan bu zulüm." diyerek rutin işyeri ve ruhsat denetimini esnafa yapılan zulüm diyerek ideoloji malzemesi yapıp halkı kışkırtmak istedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR