Van Valisi Bilmez’den İdlip Şehitleri için taziye mesajı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İdlib’de Rejim Güçlerince Yapılan Hain Saldırı Sonucu Şehit Olan Mehmetçikler İçin Bir Mesaj Yayımladı.

Van 29.02.2020 10:43:33 0
Van Valisi Bilmez’den İdlip Şehitleri için taziye mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İdlib’de rejim güçlerince yapılan hain saldırı sonucu şehit olan 33 Mehmetçik için bir mesaj yayımladı.

İdlib'de rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısında 33 asker şehit oldu. Hatay Valisi Doğan yaralı olarak hastanede tedavi altına alınan 32 askerin hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan ilk açıklamada, "Rus uçakları Türk askerinin vurulduğu bölgede kullanılmadı. Türk askeri olmaması gereken bölgede rejim jetlerince vuruldu.

Türkiye'nin kayıpları sonrası ateşkesi uygulamaya hazırız" denildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, saldırı sonrasında uçak, SİHA ve kara ateş destek vasıtalarıyla 200’den fazla rejim hedefinin ağır ateş altına alındığını, 329 rejim askerinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Van Valisi Bilmez, yayımladığı mesajda, “Suriye’de rejim unsurları tarafından dün aksam saatlerinde yapılan hain saldırı sonucu kahraman ordumuzun 33 askeri şehadet şerbeti içerek şehit olmuştur. Türk milletinin başı sağ olsun. Canlarını vatan uğruna feda eden aziz kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın.” ifadelerine yer verdi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR