Van ve ilçelerinde Atatürk'ü anma günü

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80. yıldönümünde Van ve ilçelerinde düzenlenen programlarla anıldı.

Van 10.11.2018 12:16:05 0
Van ve ilçelerinde Atatürk
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van

 

Valilik bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan anma törenine Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, vali yardımcıları, kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, kamu kurum amirleri, STK temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. İki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören Van Devlet Tiyatrosunda devam etti. Atatürk’ün hayatını anlatan konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Oratoryo gösterisi ile devam eden tören, 10 Kasım ile ilgili düzenlenen şiir, resim, kompozisyon ve Atatürk koşusu dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. 

 

Erciş

 

Kaymakamlık bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakmayla başlayan program, saat 09.05’te ilçede siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Anma programına daha sonra Erciş Kaymakamlığı Çok Amaçlı Salonunda Erciş Atatürk Anadolu Lisesi tarafından tertiplenen programla devam edildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Erciş 108. Topçu Alay Komutanlığında görevli Topçu Yarbay Barış Özbay tarafından ‘Atatürk’ün askeri kişiliği’ anlatıldı. Programı ‘Atatürk’ konulu videonun izlenmesi, öğrencilerin şiir okunması takip etti. Atatürk’ün ‘Mektup’ isimli eserinin okunmasının ardından, yine öğrencilerden oluşan koru tarafından Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi. 10 Kasım Atatürk’ü anma konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödül verilmesinin ardından program sona erdi. 


Her iki programa Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, Garnizon Komutanı Albay Kamil Tumba, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, kamu kurum amirleri, siyasi parti, oda ve STK temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Muradiye

 

Kaymakamlık bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Saat 09,05’te ise tüm ilçede siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Anma programı daha sonra Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonu’nda devam etti. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkçe öğretmeni Hediye Kanat yaptı. Öğrencileri tarafından şiir, oratoryo ve Atatürk konulu diğer etkinlikler sunuldu. Öğretmen Rabia Duman tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi sunuldu. Zeybek oyunuyla devam eden program resim- şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilmesiyle son buldu. 


Anma programına Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel, Garnizon Komutanı Binbaşı Evren Kaptan, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Torun, Emniyet Amiri Hasan Gün, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

 

Başkale

 

Kaymakamlık bahçesinde bulunan Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Saat 09,05’te ise siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Anma programı daha sonra Yatılı Bölge Ortaokulu konferans salonunda devam etti. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından hazırlanan sinevizyon gösterisi ile devam eden program resim- şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilmesiyle son buldu. 


Anma programına Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Asim Solak, Garnizon Komutanı Piyade Albay Hüsnü Bozkurt Uza, Cumhuriyet Savcısı Bünyamin Kılınç, İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. 

 

Çatak

 

Kaymakamlık bahçesinde bulunan Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması bayrakların yarıya indirilmesiyle devam etti. Saat 09:05’te ise siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından program sona erdi. 


Düzenlenen törene Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Karakoç, Emniyet Amiri Emre Kayhan, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş ve kurum amirleri katıldı. 

 

Çaldıran

 

Kaymakamlık bahçesinde bulunan Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması bayrakların yarıya indirilmesiyle devam etti. Saat 09,05’te ise tüm ilçede siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Anma programı daha sonra Yavuz Sultan Selim İlkokulu Konferans Salonunda devam etti. Burada öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, Atatürk’ün hayatını anlatan slayt gösteriler, 10 Kasım oratoryosu ve skeç gösterileri ile son buldu. 


Programda bir konuşma yapan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yıl dönümünü anmaktayız. Gazi Mustafa Kemal paşa ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Önderimizin hatıralarını, anılarını izlerken ülkemiz için ne kadar çok fedakârlık ve özveride de bulunulduğunu daha iyi anlıyoruz. Ülkemizi canları pahasına feda ederek bizlere bu güzel ülkeyi armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla anarken, gazilerimize sağlık dolu yasam diliyorum” dedi. 


Törene Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Cumhuriyet Savcısı Ali Saban, İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Diki, 1. Hudut Tabur Komutan Vekili Piyade Binbaşı Mahmut Yıldız, şehit aileleri ve gaziler, kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 


YAZARLAR