Van ve Türkiye, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a sahip çıktı #HepimizMüslümanız

Cuma hutbesinde, “İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtıliği, Eşcinselliği lanetliyor.” sözleri üzerine hakkında, İnsan Hakları Derneğince suç duyurusunda bulunulan Erbaş’a Türkiye sahip çıktı. 

Van 28.04.2020 11:52:38 0
Van ve Türkiye, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a sahip çıktı #HepimizMüslümanız
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Cinsel sapkınlığa sahip çıkan İHD’nin, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında yaptığı suç duyurusuna her kesimden tepkiler çığ gibi büyürken, Erbaş’a her kesimden destekler gelmeye devam ediyor.

Yazılı ve görsel olarak yapılan destekler üzerine bir destek de sosyal medya kullanıcılarından geldi. Sosyal medyada açılan #AliErbasYanlızDeğildir hashtag’ına yetkililer başta olmak üzere binlerce kişi tweet atarak destek verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sözcüsü ve Başdanışmanı İbrahim Kalın, “Zamanı ve mekanı yaratan Allah’ın hükmüne dil uzatanlar bu dünyada da ahirette de hüsrandadır. İlahi hükmü dile getiren  #AliErbasyanlızdeğildir.” 

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Ali Erbaş hocamız çağları aydınlatan dinimiz İslam’ın hükümlerini dile getirdi. İslamla olan dertlerini Sn. Ali Erbaş üzerinden görmeye çalışan bu ayak takımı iyi bilsin ki, ebedi yurdumuzun üstünde ezanlar dinmedikçe sizin hükmünüz olmayacak. #AliErbasyalnızdeğildir.”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “İnsana kâinatta hak ettiği değeri göstererek, evvelimizi ve ahirimizi kul olmanın idrakiyle aydınlatan yüce dinimiz İslâm’ın kaideleri, Ali Erbaş hocaya münasebetsizce saldıranların keyiflerine göre sorgulanacak kaideler değildir.”

Van İl Müftüsü Ömer Keskin, “Bir müslüman olarak Sayın Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ Bey’in 24.4.2020 tarihinde hutbe irad ederken kullanmış olduğu aşağıdaki ifadeleri tekrar ediyor ve her bir harfine aynen katıldığımı kamuoyuna ilan ediyorum. Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. "Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir"diye haykıran #alierbasyalnızdeğildir Ahlaksızlara karşı sessiz kalmayalım lütfen. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim. Diye haykıran #alierbasyalnızdeğildir”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, “Kamusal alanda toplumun genelgeçer ahlaki normlarını söz ve eylemleri ile hiçe sayan, açtıkları pankartlarla meydan okuyanlar, bugün İslam’ın kendi ibadet alanında hükümlerinin dile getirilmesine karşı çıkıyorlar. @DIBAliErbas kendi fikrini değil, İslam’ın hükmünü ifade etmiştir.” 

AK Parti MKYK Üyesi, Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, “İnsanlığın geleceği ancak meşru evlilik yoluyla mümkündür. Bunun dışındaki yol arayışları çirkin ve hayasız yollardır. Dünyanın birçok ülkesinde akademi, siyaset ve medya araçlarını kullanan LGBT lobilerine kendi topraklarımızda müsaade etmeyeceğiz.#AliErbasyanlızdeğildir.”

Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, “Diyanet İşleri Başkanı  @DIBAliErbas Cuma Hutbesinde “Zina haramdır” ve “eşcinsellik sapkınlıktır” dediği için sosyal medyada linç edilmek isteniyor.  Bu hükümler DİB’nın şahsi fikirleri değil Kur'an-ı Kerim'in emirlerdir. #AliErbasyanlızdeğildir.”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Diyanet İşleri Başkanımız Sn. Prof. Dr. Ali Erbaş, kendi fikirlerini değil; Kur'an-ı Kerim'in emir ve yasaklarını aktarıyor. Dinimizin emir ve yasaklarını dile getiren Diyanet İşleri Başkanımızın Sn. @DIBAliErbas  yanındayız. #AliErbasyanlızdeğildir.”

AK Parti MKYK Üyesi ve Doğu Anadolu Teşkilat Bölge Koordinatörü Alaattin Parlak, “İslam’ın emir ve yasaklarını anlattığı ve hükümlerini toplum ile paylaştığı için Diyanet işleri başkanını linç edemezsiniz. Bu sözler kendisine ait değil, Allah’ın hükümlerini ifade etmiştir. Bu sözler bütün Müslümanları bağlar.   #AliErbasyanlızdeğildir.”

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, “Başkanımız,başta Ankara barosu olmak üzere bazılarını rahatsız etmiş. Demek ki bir takım sapkınlıklarla ilgili 1haftadır dijital hareketlilik boşuna değilmiş. Tüm Müslümanlar adına konuşan #AliErbasyanlızdeğildir Her türlü ahlaksızlık ile sapkınlık asla kabul edilemez!"

İhsan Şenocak, "Müslüman 'Harama haram' demekten okadar korkar oldu, 'bu haramdır' diyen hocaları aşırılıkla ithamda öyle ileri gitti ki halden cesaret alan yobazlar hutbede zinaya haram denmesinden şikâyetçi. Patrik konuşunca din hürriyeti, hoca ayet okuyunca irtica oluyor. Bunları biz şımarttık."

Kudüs TV Haber Spikeri Hicran Kıvanç, “Küresel bir proje olarak insanlığı tehdit eden LGBT ve bileşenlerinin PR’ı bol finansla her platformda yapılacak, vatandaş istemese de çoluğu çocuğuyla maruz kalacak. Toplumun rahatsızlığına tercüman olan #AliErbasyanlızdeğildir.”

Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, “HD, "Tüm kötülük ve salgınlar eşcinsellikten kaynaklanıyor" diyen Diyanet İşleri Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu. Biliyorlardır hukuken bir sonuç çıkmayacağını. Ama milletin değerlerine saldırmaktan daha büyük kazanç olabilir mi onlar için?

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR