Van’da altın satacak ve alacaklar dikkat! Koronavirüs tedbirleri kapsamında kuyumcular bir hafta kapalı

Corona virüsü salgını tüm dünyada hızla yayılmaya devam ederken, ülke ekonomileri de süreçten ciddi şekilde etkileniyor. Çok sayıda iş yeri geçici olarak kapatılırken, milyonlarca insan da evden çalışıyor. Milyonlarca çalışan da i

Van 23.03.2020 15:52:58 0
Van’da altın satacak ve alacaklar dikkat! Koronavirüs tedbirleri kapsamında kuyumcular bir hafta kapalı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Merkez bankaları zor durumdaki piyasaların nakit ihtiyacını karşılamak üzere para pompalarken, hükümetler de büyük teşvik paketleri açıklıyor. 

Ramazan ayı öncesi düğün veya nişan yapmak isteyen binlerce çift Korona virüs nedeniyle mutluluklarını ertelemek zorunda kaldı. Bu da en çok kuyumcu sektörünü olumsuz etkiledi. Korona virüs nedeniyle geçen yıla göre yüksek seyreden fiyat ve ertelenen düğün ile nişanlar kuyumcuları iş yapamaz hale getirdi.

Ülke genelinde korona virüsü nedeniyle kapatılan iş yeri listesine kuyumcularda eklendi. Pazartesi (Bugün)sabah saatlerinde Van Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bütün kuyumcular kepenk indirdi.

Van Kuyumcular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırımoğlu başkanlığında alınan kararla Vanlı kuyumcular bir hafta kepenk kapatma kararı aldı. Alınan tedbirler ilgili memnuniyetini dile getiren kuyumcu esnafı beklenilen bir karar olduğunu ve #Evdekal uyarılarına vatandaşların uyması gerektiğini söyledi. 

BİZ EVDE KALACAĞIZ SENDE #EVDEKAL TÜRKİYE
Van Postası Gazetesine konuşan Yakupoğlu Kuyumculuk sahibi Akif Ölmez, “Kuyumcular Derneği tarafından alınan kararla bugün kepenklerimizi indirdik, bir hafta boyunca Van’da bütün kuyumcular kapalı kalacak. İşimiz gereği sürekli Vatandaşla karşı karşıyayız, altın alıp, altın satımı gerçekleştiriyoruz. Bu durum sadece bizim için değil vatandaşlarımız içinde tehlike arz eden bir durum. #Evdekal uyarılarını destekliyoruz, insanlarımıza da buradan sesleniyoruz lütfen sağlığınız ve geleceğiniz için evde kalın. Duamız ve temennimiz bir an önce ülke ve dünyamızın bu virüsten kurtulması. Hiçbir şey canımızdan önemli değil, sağlığımızdan önemli değil, bu karar yerinde bir karar oldu, Biz evde kalacağız sende #Evdekal Türkiye.” dedi.

PARA VE ALTIN TEMASI ÇOK OLDUĞU İÇİN RİSK GRUBUNDAYIZ
Kuyumcu sektörünün en riskli sektörden biri olduğunu söyleyen Kuyumcu Ercan Altıntaş, “Bugün Kapatmamızın sebebi küresel bir virüs dünyayı etkisi altına aldı. Bizim sektörümüz de en riskli olan sektörlerden biridir. Para ve altın teması çok olduğu için risk grubundayız. Halkımız bu konuda biraz duyarsız. Sabah kapattığımızda biraz tepkiyle karşılaştık. Kuyumcular Derneğinin almış olduğu kararla bir hafta boyunca kapatacağız. Vatandaşımızın sağlığı her şeyden önemlidir.” diye konuştu.

MİLLETİMİZİN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR
Vatandaşlara evde kalmalarını öneren Altıntaş, “Dünyayı etkisi altına alan bir salgın var. Dünya genelinde 14 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Geneli yaşlılardan oluşuyor. Yapılan uyarıları dikkate almaları gerekiyor. Milletimizin sağlığı her şeyden önce gelir.” ifadelerini kullandı.

TEDBİRİMİZİ ALALIM #EVDEKAL’ALIM
Beklediğimiz ve onayladığımız bir karar oldu diyerek konuşmasına başlayan Kuyumcu Vefa Özkan ise , “Korona virüsü tedbirleri kapsamında bir hafta boyunca kentte bütün kuyumcular kapalı kalacak. Hepimizin sağlığı içinde en doğrusu oldu, bu kararı onaylıyor ve bekliyorduk. Kuyumcuların kapatılması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor, çalışmayan vatandaşlar bu durumu atlatacağı güne kadar elinde olan altınları bozdurarak geçimini sağlıyor tepki vermeleri normal tabi, bu süreçte kapalı olmamız daha iyi olacak, hepimizin sağlığını ilgilendiren bir durum bu. Tedbirimizi alalım özelikle yaşlılarımız çıkmasın, inşallah bu korona virüsü atlatacağız ve daha düzeli bir hal alacak.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR