Van’da bitmek bilmeyen park sorunu

İpekyolu Belediyesi tarafından Butik Sokak projesiyle kapsamında birçok caddede hayata geçirilen çift yönlü yol esnafı memnun etmedi.

Van 26.09.2019 12:11:01 0
Van’da bitmek bilmeyen park sorunu
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van’ın önemli ticaret alanlarından bir tanesi olan Ordu Caddesi yıllar sonra İpekyolu Belediyesi’ne yapılan görevlendirme ile değiştirildi. Caddede olan tek şerit yol, çalışma kapsamında çift yönlü yola dönüştürüldü. Ancak bu çalışma caddedeki esnaf tarafından beğenilmedi. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra zabıtalar tarafından denetlenmeyen çift şeritli yol, çift yönlü park haline aldı. Yapılan düzensiz park edişler hem esnafı, hem de vatandaşı çileden çıkardı.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan esnaf şikâyetlerini dile getirdi.
 
PARK SORUNUNA ÇÖZÜM BULUNSUN
Konuyla ilgili konuşan Esnaf Feyyaz Seyhan , “Burada esnafız, sabah tezgâhı açmadan araçlar burada park etmiş oluyor. Gün boyunca belediye ve trafiği arıyoruz ama her hangi bir şekilde desteklerini görmüyoruz, Ordu caddesi Van’ın en işlek caddelerinden biri, bütün köylülerin uğrak yeri. Bu caddenin daha iyi olmasını beklerken, ara sokakların bile çift yön olması işlerimizi aksatıyor. Sadece işlerimizle de kalmıyor trafiği de aksatıyor, İpekyolu belediyesinden buna bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Bir araç park ediyor ardından iki saatte çift yönlü cadde tek yönlü oluyor bunun bir çözüme kavuşturmayacaklarsa tek yönlü yapsınlar yine, Van’ın bir değil birçok parka ihtiyacı var ama yıllardır inşaatı devam eden park tamamlandı ardından tekrar yıkarak farklı bir şekle koymaya çalışıyorlar.” Dedi.
 
BU SORUNA EL ATILSIN
Uzun yıllardır caddede esnaflık yaptığı belirten Nebi Taş, “Ordu caddesinde yıllardır esnaflık yapıyorum. Bu caddemiz Van’ın en işlek caddesi her gelen yönetimden bu cadde için iyi şeyler yapmalarını bekliyoruz ama yılardır bu cadde ve sokaklarımız için bir şey yapılmıyor. Ordu caddesinin bütün sokaklarını bu şekilde çift yönlü yapmışlar, şuan ordu caddesinden TEDAŞ veznelerine kadar çift yönlü araçlar park ediyor sabah sekizden, akşam sekize kadar araçlar park halinde ve bu bizim işimizde ekiyor.
 
Burada bulunan esnaflara kaç defa İpekyolu belediyesini ve trafiği aradık ama aramamıza rağmen bu şikâyetimizi görmezden geliyorlar. Daha önce çok iyi işlerimiz vardı, akşama kadar iş yapa biliyorduk, şimdi ise alışverişe gelen insanlar buradan uzağa araçlarını bırakıp geliyor. Belki de bu abartılı olarak görünüyor ama buradan alışveriş yapan köy ve ilçe insanları, şehir insanı gibi sadece ekmek almaya çıkmıyorlar. Belediyeden talebimiz bizi görsünler esnafın hele ki bu zor süreçte neler yaşadığını görsünler. Biz esnaflara biraz değer versinler, araçlardan dolayı iş yapamıyoruz bu sorunu çözsünler.” şeklinde konuştu.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR