Van'da 'Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma' yarışması

Van’daki Anadolu imam hatip liselerindeki kız öğrencileri arasında 'Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma” yarışması düzenlendi.

Van 6.03.2017 15:18:10 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

İskele Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen ve 19 Anadolu imam hatip lisesinden öğrencilerin katıldığı yarışma öncesi bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, yarışmanın öğrenciler arasında heyecan ve motivasyon oluşturduğunu belirterek, yoğun ilginin kendilerini son derece memnun ettiğini söyledi. İmam hatiplere olan ilginin her geçen gün arttığına, özellikle de kızların teveccühünün daha fazla olduğuna değinen Kırekin, yaz mevsimine kadar okullarda birçok etkinliğin yapılacağını belirtti.
Daha sonra yarışmaya katılan kız öğrenciler, Kur’an-ı Kerim okuyarak performanslarını sergiledi. Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilere katılımcılar tarafından hediyeler verildi.
Programa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celal Gezici, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Rasim Aslan, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Ermiş de katıldı.


YAZARLAR