Van’da kavşaklarda park eden araçlar trafik sorunu oluşturuyor

Van’da günden güne büyüyen ve kentin önemli sorunlarının başında gelen trafik ve park sıkıntı bitmek bilmiyor. Van’da kavşak alanlarına park eden araçlar nedeni ile kavşaklarda oluşan uzun kuyruklar nedeniyle, kavşaklardan geçmek ç

Van 3.07.2020 13:52:58 0
Van’da kavşaklarda park eden araçlar trafik sorunu oluşturuyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Van’da özellikle trafiğin gün boyu yoğun olduğu Soydan, Beşyol, Karayolları ve Eski Emniyet kavşaklarına park eden araçlar trafik akışını olumsuz yönde etkiliyor.

Uygunsuz parklar yüzünden kavşaklardan geçmek isteyen sürücüler büyük zorluklar yaşıyor. Kavşak alanlarına park eden araçlar nedeniyle oluşan uzun kuyruklar, sürücüleri mağdur ediyor. Bir kavşaktan geçebilmek için defalarca trafik ışıklarının yanması için beklemek zorunda kalan sürücüler durumdan şikayetçi.

Kavşak alanına park eden araçlar nedeniyle sürücüler kavşaklardan tek şeridi kullanarak geçmek zorunda kalıyor, bu da hem trafiği olumsuz etkiliyor, hem de zaman kaybına ve gerginliklerin yaşanmasına neden oluyor.

Duruma tepki gösteren sürücüler, kavşak alanlarına uygunsuz park eden araçlara gereklicezaların kesilmesi gerektiğini belirterek, Van’daki trafik sorununun biran önce çözülmesini bekliyor. 

Van’da trafiğin yoğun olduğu bölgelerde kuralları hiçe sayan, kavşaklardan ters dönüş yapan, kırmızı ışıkta beklemeyen, yayalara yol vermeyen, kavşak alanlarına ve çift sıra park eden sürücüler Van’da trafik güvenliğini tehlikeye atmaya ve sorun oluşturmaya devam ediyor.

Çok katlı otopark ve birçok boş alanda park yeri bulunmasına rağmen kavşaklar içerisinde yapılan uygunsuz parklar tepkilere neden oluyor.

Yetkilileri göreve davet eden Vanlılar, “Beşyol, Soydan, Karayolları ve Eski Emniyet gibi trafiğin yoğun olduğu bölgelere park eden araçlar yüzünden trafik kitlenme noktasına geliyor. Biz sürücüler bu parklar yüzünden birkaç kez yeşil ışık yanmasına rağmen geçemiyoruz. Zaman kaybı yaşıyoruz. Çift şerit kullanacağımız yerde parklar yüzünden tek şerit kullanmak zorunda kalıyoruz. Dakikalarca kavşaklarda geçmeyi bekliyoruz. Van’ın önemli sorunlarının başında gelen trafik sorunun biran önce çözülmesini istiyoruz. Uygunsuz park yapan araç sürücülerine de en üst limitten cezai işlem uygulanmalı. Şehiriçi trafikte yaşanan sıkıntı yaya ve sürücü vatandaşlarımızı ve biz sürücüleri sıkıntıya sokuyor” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR