Van’da özel okul sayısı yüzde 65 arttı

Aileler maddi koşulları zorlayarak çocuklarını özel okula gönderiyor. Talebe bağlı olarak özel okul sayısı her geçen gün artıyor.

Van 16.09.2019 15:02:37 0
Van’da özel okul sayısı yüzde 65 arttı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Geçtiğimiz 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 37 olan özel okul sayısı, 2019-2020 yeni eğitim-öğretim yılında rekor bir artışla özel okul sayısı 61’e yükseldi. 

Van’da artan güven ortamı yatırımcıları da bölgeye çekmeye başladı. Özel eğitim okullarıyla başlayan yatırımlara her geçen gün yeni bir yatırım ekleniyor. Van bir yılda özel okul sayısı diğer illere göre artış göstererek yükselen değer haline geldi.

ÖZEL OKUL SAYISINDA REKOR ARTIŞ
Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü kaynaklarından Van Postası Gazetesi Haber Merkezi’nin derlediği bilgilere göre;   Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Kurumları, önceki yıllara göre özel okul açısından ciddi artışlar gösterdi. 

2018-2019 eğitim Yılında, Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Özel Meslek Liseleri, OSB Fen Ve Teknoloji Lisesi, Bilişim Teknolojileri Lisesi ile birlikte toplamda 37 özel okul vardı. 

2019-2020 eğitim öğretim yılında ise 10 kampüste 24 özel okul açılarak eğitim ve öğretime yeni bir güç kattı. 

Geçen eğitim-öğretim yılına göre bu yıl Van’da özel okulların açılma oranı yüzde 65 artış gösterirken, okul sayısı ise 61’e ulaştı.

VAN GÜVENLİ BİR ŞEHİR
Özel okul sayısında meydana gelen yüzde 65 oranındaki artış, çeşitli çevreler tarafından Van’ın güvenli ve yaşamak için tercih edilen bir şehir olduğunun en önemli göstergesi olarak değerlendirildi. 

Ayrıca özel meslek ve teknoloji liselerine kayıt yaptıran öğrencilerin okul ücretleri, mesleki eğitime destek vermek amacıyla devlet tarafından karşılanıyor. Bu da özel özel okulları özendiriyor. 

Özel okullar aynı zamanda Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten okulların yükünü de hafifletmiş, eğitime akademik açıdan bir rekabet getirmiş durumda. 

Özel okul sayısının artması, velilerin ve öğrencilerin özel okulları tercih etmesi, Van’ın eğitim açısından hedeflerine yakın zamanda ulaşmasına büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR