Van'da polis merkezi'ne bombalı saldırı, biri polis 3 şehit 73 yaralı

Van'ın İpekyolu ilçesinde polis merkezine teröristlerce patlayıcı yüklü araçla saldırı düzenlendi. Terörist saldırıda biri polis, biri çocuk olmak üzere 3 kişi şehit oldu. 20'si polis olmak üzere toplamda 73 kişi de yaralandı.

Van 17.08.2016 23:10:07 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edinilen ilk bilgilere göre, İskele Caddesi üzerinde bulunan İki Nisan Polis Merkezi’ne teröristler tarafından patlayıcı yüklü araçla saldırı düzenlendi.  Büyük bir gürültü ile meydana gelen patlamın ardından kısa süreli silah sesleri duyuldu.. Olay yerine çok sayıda zırhlı polis ekibi ve ablunaslar sekvkedildi. Patlama sonucunda çok sayıda yaralı var. Çoğunluğu sivil olan yaralananlar ambulanslarla çevdeki hastanelere kaldırıldı.
 
Olay yeri yakınında bir işyerinin üçüncü katına çıkan ve 3 kişi olduğu belirtilen teröristler ile polis arasında zaman zaman çatışma yaşanıyor. Olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan polis tarafından hava destekli olarak başlatılan geniş çaplı operasyon devam ediyor.

Patlamanın etkisi ile çevredeki iş yerlerinin camları kırılırken büyük hasar meydana geldi.
 
Teröristler bomba yüklü aracı polis merkezi önünde patlatamadı
 
Teröristlerin bombalı saldırı düzenlemek istedikleri zemin katında İki Nisan Polis merkezi bulunan bina, aynı zamanda polis evi olarak da hizmet veriyor.
 
İki Nisan Polis Merkezi'ne bombalı saldırı düzenlemek isteyen PKK'lı teröristler, sıhke caddesi üzerinden polis merkezinin bulunduğu sokağa giriş yaptı. Ancak sokağın bariyerlerle kapatıldığını gören teröristler, polis merkezine ulaşamadan aracı patlattı.

Sivillere ait evlerin ve bir otelin bulunduğu olay yerinde biri çocuk 3 sivil hayatını kaybederken 17'si polis olmak üzere 71 kişi de yaralandı. Yaralılardan 3'ünün durumu ise ağır.

Terörist yaralı yakalandı

Patlamadan sonra polisin hava destekli sürdürdüğü operasyon sonucunda patlayıcı yüklü aracı polis merkezinin önüne getirdiği tespit edilen terörist M.O. yaralı olarak yakalandı.

Gözaltına alınan terörist Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yaralı polislerden biri şehit oldu

Yaralılardan Adana Seyhan nüfusuna kayıtlı polis memuru Hacı Ahmet Öztürk tedavi gördüğü hastanede sabaha karşı şehit oldu. Şehit Öztürk’ün cenazesi saat 11:00’da askeri Helikopter Filo Komutanlığı’nda düzenlenecek törenin ardından memleketine uğurlanacağı belirtildi.

YAZARLAR