Van'da sokakları köpekler istila etti

Van’da gruplar halinde dolaşan ve sokakları istila eden köpekler, vatandaşların korkulu rüyası olurken, Van Büyükşehir Belediyesi’nde ise duyarsızlık diz boyu.

Van 3.04.2017 11:57:08 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ziya Türk’ün Haberi

 

Van’da gruplar halinde dolaşan ve sokakları istila eden köpekler, vatandaşların korkulu rüyası olurken, Van Büyükşehir Belediyesi’nde ise duyarsızlık diz boyu.

 

Van sokakları köpeklerinin cenneti haline gelmiş durumda. Van Büyükşehir Belediyesi’nin ilgisizliği yüzünden, gruplar halinde dolaşan köpeklerden dolayı halk sokağa çıkmaktan korkuyor.

 

ÇOCUKLAR OKULA GİDEMİYOR

Birçok kişi sokakların tenha olduğu, özellikle akşamları ve sabahın erken saatlerinde sürüler halinde gezen sokak köpeklerinin saldırısına uğradığını ifade ediyor. Sokak köpekleri kadınlar ve çocukların korkulu rüyası haline geldi. Köpekler sabah erken saatte okula giden çocuklar için can güvenliği sorunu oluşturuyor. Son olarak, Abdurrahman Gazi Mahallesi Zeve Caddesi Kılıç sokakta sabahın erken saatinde ekmek almaya giden 19 yaşındaki bir genç, 12 adet sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Komşuların köpek seslerini duyarak yardıma koşması ile kurtulan gencin psikolojisi bozuldu.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOKAK KÖPEKLERİ SORUNU İLE İLGİLENMİYOR

Dün saldırıya uğrayan 19 yaşındaki gencin ailesi, “Sabah erken saatlerde okula giden çocuklarımız, köpek saldırıları nedeniyle okula gitmek istemiyor. Çocuklar üzerinde psikolojik sarsıntı oluşuyor. Daha önce de benzer durumlar olmuştu. Bunun üzerine 2 hafta önce Van Büyükşehir Belediyesi’ni arayıp durumu anlatıp önlem almalarını istedik. Tamam, hemen ilgileniyoruz demelerine rağmen, şu ana kadar gelen giden olmadı. Köpekler sürüler halinde dolaşmaya, etrafa tehlike saçmaya, kümes hayvanlarını telef etmeye devam ediyor. Sokak köpeklerinin dün oğluma saldırması üzerine Van Büyükşehir Belediyesi’ni yine aradım, yine hemen ilgileneceklerini söylediler. Yetkililer ilgileneceklerini söylüyorlar ancak ilgilenmiyorlar. Bizler de onların sorumsuzluklarının cezasını sokaklara çıkmaya korkarak, ya da köpeklerin saldırısına uğrayarak çekiyoruz. Yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istiyoruz” dedi.

 

BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ NE ZAMAN HAREKETE GEÇECEK?

Defalarca bildirilmesine rağmen hiçbir işlem yapmayan, harekete geçmeyen Van Büyükşehir Belediyesi, sokak köpekleri ile ilgili bir çalışma yapacak mı?

 

Van Büyükşehir Belediyesi çalışma yapmak için köpeklerin ısırmasından kaynaklı yaralanma, kuduz hastalığı veya her hangi bir ölüm vakası olmasını mı bekliyor?

 

Vanlı sokakların köpeklerin istilasından temizlenmesi için, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın’ın konu ile yakından ilgilenmesini bekliyor. 

 

Van Postası Gazetesi


YAZARLAR