Van’da STK başkanları PKK'nın Diyarbakır’da Kürt halkına yapılan hain saldırıyı kınadı

Van’da STK ve Dernek Başkanları Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde odun toplamaya giden köylülere yönelik, terör örgütü PKK'lı teröristlerce yapılan saldırıyı kınadı.

Van 10.04.2020 14:26:55 0
Van’da STK başkanları PKK'nın Diyarbakır’da Kürt halkına yapılan hain saldırıyı kınadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde odun toplamaya giden köylülere yönelik, terör örgütü PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi. Düzenlenen hain saldırıda 5 kişi şehit olurken 21 çocukta yetim kaldı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde odun toplamaya giden köylülere yönelik, terör örgütü PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi. Düzenlenen hain saldırıda 5 kişi şehit olurken Kürt katili PKK için Vanlı STK ve Dernek Başkanları kınama mesajları yayımlandı.

25 ve 26. Dönem Ak Parti Van Milletvekili Adayı ve Van Hızır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Faruk Alpaslan, “ Diyarbakır’ın Kulp İlçesinde çocuklarının rızkıiçin odun toplamaya giderken, Kürtdüşmanı PKK'lı teröristlerce Şehid edilen 5sivilin öldürüldüğü eylemi şiddetle kınıyorum.21 Kürt çocuğunu yetim bırakan Kürt düşmanı PKK’dan Şehid edilen Kürt halkının ve yetimlerin hesabı sorulmalı.”

Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, “Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde evlerine, çoluk çocuklarına ekmek götürmek için çalışan, sivil vatandaşlarımıza yapılan hain terör saldırısın şiddetle nefretle kınıyoruz. Ölen vatandaşlara Allah’tan rahmet ailelerine sabrı celil niyaz ediyoruz.#terörelanet.”

Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, “Diyarbakır'ın #Kulp ilçesinde döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 5 sivil vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyor, saldırıyı nefretle kınıyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.” 

Van İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, “Böyle bir zamanda Halen katliam yapabilen bu aşağılık kiralık katilleri Rabbim kahhar ismiyle kahretsin Milletimizin başı sağ olsun...#Diyarbakır #Kulp.”

Van Organize Sanayicileri İş Adamları Derneği (VOSİAD) Başkanı Şemsettin Bozkurt, “Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde orman işçilerini taşıyan araca yapılan ve 5 işçinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınıyorum.  Allah rahmet etsin, mekanları cennet olsun. Allah ailelerine sabırlar versin."

Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkanı Mehmet Ali Uca, “İnsan hayatının kurtarılmaya çalışıldığı şu dönemde PKK; kirli yüzünü yeniden göstermiş ve sivil, asker demeden insanların canına kıymayı sürdürmüştür. Diyarbakır Kulp’taki hain saldırıda 5 vatandaşımız Şehit olmuştur. Kendilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar dilerim.”x

Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, "Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 5 vatandaşımızın ölümüne neden olan saldırıyı kınıyor, saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum"

VAN SDİ ÇATISI ALTINDA BULUNAN 44 DERNEK
44 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Van Sivil Dayanışma inisiyatifi adına dönem sözcüsü Cevdet Arvas Yaptı. Yapılan açıklamada; “Tüm dünyada ve ülkemizde Covid-19 salgını ciddi bir şekilde insan hayatını tehdit ederken ve sağlık çalışanlarımız olağanüstü bir çaba sarf ederken terör örgütü PKK, katliamlarını sürdürmektedir. "Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bu dönemde, dayanışma son derece önem arz ederken birtakım fırsatçıların türemesine şaşırmıyoruz! Etnik kimlik üzerinden ırkçılık yapan sözde milletvekilleri ve siyasetçiler gördük. Sokak sokak gezerek megafonla ortalığa fitne saçan sözde vekiller, özde örgütçüler ortaya çıktı. Bu dönemde fırsatçılık yaparak millete korku salmaya çalışan ve devletimizin vatandaşlara yönelik üstün çabalarına gölge düşürmeye çalışanları gördük.” İfadelerine yer verildi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR