Van’daki banka kuyruklarında salgına davet 

Korona virüs nedeniyle 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara 'Sokağa Çıkma Yasağı' getirilmesi ve evde kalın çağrılarının sürekli yapılmasına rağmen, başta Cumhuriyet Caddesi olmak üzere Van'ın cadde ve s

Van 1.04.2020 16:22:27 0
Van’daki banka kuyruklarında salgına davet 
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL
 

.
Sabahın erken saatlerinde yasağa uymayarak dışarı çıkan gençler ve 65 yaş üstü vatandaşlar ara sokak, cadde, park ve cami avlularında boş zaman geçirmeye devam ederken oluşan Banka kuyrukları Van halkını tehdit ediyor. 
Dünyayı saran korona virüs nedeniyle Türkiye'de yetkililer tarafından alınan önlemler gün geçtikçe daha da sıklaşıyor. Son olarak 65 yaş üstü ve özellikle kronik rahatsızlığı olan hastaların dışarıya çıkmasının yasaklanmasının ardından Van'ın hayalet şehre dönmesi bekleniyordu. Ancak sokağa çıkma yasağı bulunmasına rağmen 65 yaş üstü yaşlılar ve evde kal çağrısına uymayan gençler sabahın erken saatlerinde kendilerine sokağa atıyor. 
Bankalar korona virüs önlemlerini içeride alarak vatandaşları bir bir içeri alırken banka önlerinde tedbirsiz oluşan uzun kuyruklar tehlikeye davetiye çıkarıyor.  
Bazı yaşlıların ve gençlerin dışarıya çıkma zorunluluğu olmamasına rağmen, cami avluları ile ana caddelerde ve ara sokaklarda koronavirüs kapsamında yapılan uyarıları dikkat almadan, tedbirsizce dolaşmaları adeta salgına davetiye çıkarıyor. 
Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı fotoğraflı bir paylaşımla durumun ne kadar kritik olduğunu gözler önüne seren Göl kentli isimli kullanıcı, “yer Van kazım Karabekir caddesi alın size sosyal izolasyon insanlarımız hiç akıllanmayacak cumhuriyet caddesi dolu Maraş dolu bu ne ya sayın valim bu duyarsız insanlara bir çare bunlar bütün Van’ı tehdit ediyor.” İfadelerini kulandı.
Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan ziraat bankası önünde bir fotoğraf paylaşarak insanların korona virüsü kurallarına uymayarak tehlikeye davetiye çıkardığını belirten  gizem isimli vatandaş, “Tamamen cehalettik . Adam sırf şu trafik ışıklarına bakmak için çıkmış. Eve git evde kal yazısını görmek için. Kimi merkez kalabalık mı diye çıkmış. Ve üstelik sosyal mesafe dediğimizde bizimle tartışmaya giriyorlar. Delirmemek elde değil.” İfadelerine yer verdi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR