Van’daki bazı fırıncılar maskesiz ve eldivensiz ekmek satıyor

Korona virüs tedbirleri kapsamında 23-24-25-26 Nisan 2020 tarihlerinde uygulanan sokağa çıkma yasağında, bazı fırınların servis araçları ile ekmek satışındaki personelin eldivensiz ve maskesiz satış yaptığı görüntülendi. 

Van 27.04.2020 12:53:33 0
Van’daki bazı fırıncılar maskesiz ve eldivensiz ekmek satıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Türkiye genelinde salgın ile mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 23 Nisan 2020 gününden itibaren 4 gün olarak uygulanan sokağa çıkma yasağının son iki günü olan 25 Nisan 202 Cumartesi ve 26 Nisan 2020 Pazar günleri 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçları tedbirler kapsamında her zaman olduğu gibi Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından karşılandı. Bunun dışındaki vatandaşların ekmek ihtiyacı da servis araçları ile fırıncılar tarafından karşılanıyor. 

HİJYENİK DAĞITILMASI GEREKEN EKMEKLER MASKESİZ VE ELDİVENSİZ SATILIYOR
Van’da eski vali konağı civarında bazı fırıncıların servis araçları ile ekmek satışına çıkan personelinin hijyen ve sosyal mesafe kuralına dikkat etmediği görüldü. Korona virüsün bulaşma riskini azaltmak için uygulanan sokağa çıkma yasağında, bazı fırınların servis araçlarındaki personel eldivensiz ve maskesiz ekmek satarken, ekmek almaya gelen vatandaş da maskesiz ve sosyal mesafeye dikkat etmeden ekmek aldı.  

ÇOCUKLARI EKMEK ALMAYA GÖNDERENLER DE VAR
Genel olarak sokağa çıkma yasağının olmasının yanında 65 yaş üstü ile 20 yaş altının ayrıca sokağa çıkma yasağı bulunmasına rağmen ekmek almaya çocuğunu gönderen aileler de var. 

CİDDİYETSİZLİK PES DEDİRTTİ
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan uyarılar, İçişleri Bakanlığı tarafından tedbirler ile vatandaşlar korona virüs salgınından korunaya çalışılıyor. Ancak salgının yayılma riskini ve alınan tedbirleri ciddiye almayarak, maskesiz ve eldivensiz ekmek satışı yapan fırınlar, maskesiz ekmek almaya giden vatandaşlar ve sorumsuzca çocuğunu ekmek almaya gönderen aileler pes dedirtti. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR