Van’ın da içinde olduğu 14 ilde sokağa çıkma yasakları yeniden mi başlayacak?

Koronavirüs vakalarının en çok olduğu illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı tekrar gündeme geldi. 

Van 1.09.2020 15:03:05 0
Van’ın da içinde olduğu 14 ilde sokağa çıkma yasakları yeniden mi başlayacak?
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN  GAZETESİ ÖZEL

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada aralarında Van’ında bulunduğu en çok vaka artışı olan illerde yeni yasaklardan yanısıra, sokağa çıkma yasağı da tekrar gündeme getirildi.
Salgın vakaları sürekli artarken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca artış olan illeri açıkladı. 

FAHRETTİN KOCA, “DOĞU BÖLGESİNDE ARTIŞ VAR”  
Sağlık Bakanı Koca; “Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da artış var, dikkatlerimiz bu iki bölgede. Ege’de artış yok. İzmir’de kısmi bir artış var ama durum kontrol altında. Sağlık Bakanı Koca'nın verdiği bilgiye göre son dönemde artışın en fazla olduğu il Ankara... Konya, Kayseri, Urfa, Mardin, Diyarbakır, Erzurum, Batman, Van, Ağrı da artış yaşanan illerimiz arasında... Birkaç gündür Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa, Batman düşüşe geçti... Konya ve Diyarbakır stabil oldu, aşağı inmesini bekliyoruz.... Sonbahar ve kış aylarında uygulanması planlanan Koronavirüs tedbirleri şöyle: - Bundan sonra blok yasaklar uygulanmayacak. Bölgesel yasaklar ve kararlar devam edecek. Nerede sorun varsa orası izole edilecek. İşyerleri ve dükkânlar kapatılmayacak.” dedi.

YENİ ÖNLEMLER ALINACAK
Hareketliliği yavaşlatacak kararlar alınacak. Bu konuda 65 yaş üstü ve üniversite öğrencilerine yönelik kararlar etkili olacak. 65 yaş üstü gruplar için belli alanlara girememe yasağı devam edebilecek. Onların bineceği otobüs, gideceği parkın ayrı olması gibi yaklaşımlar sergilenebilecek.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR