Vanlı Ayakkabı boyacılarının tek isteği sıcak bir yer 

Van’ın İpekyolu ilçesi Feqiye Teyran (Şehir Parkı) yanında bulunan ve tek geçim kaynakları ayakkabı boyacılığı olan vatandaşlar, zor şartlarda geçimlerini sağlıyor.

Van 11.10.2021 22:32:08 0
Vanlı Ayakkabı boyacılarının tek isteği sıcak bir yer 
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL
Kışın çok zorluk çektiklerini dile getiren vatandaşlar, yetkililere çalışacakları daha güzel, sıcak ve eşyalarını koruyacak bir yer yapılmasını talep etti. 
-30 yıldır bu işi yapıyorum. Bu mesleğin tek sıkıntısı kışın soğuk yazında sıcak olması. Yıllar boyunca bu tezgâhta çalıştım. Biz dilenmiyoruz, boş boş oturmuyoruz kendi emeğimizle çalışıyoruz. Ölümlü dünya kimse kalıcı değil bu yüzden bunlar başımdan fazla. “Dost istersen Allah sana yeter düşman istersen nefsin sana yeter” demişler. Bu yüzden bugünümüze şükür. Yaptığımız mesleğin ayıbı yok. Ben çocuklarımı buradaki kazancımla okuttum. 
-Yaklaşık 40 yıldır bu mesleği bütün zorluklarına rağmen yapıyorum. Birçok zorluğu var. Kışın havaların soğuk olması bizi olumsuz etkiliyor. Ama bunlara rağmen buradayız çünkü çalışmak zorundayız. Bu işten kazandığım para ile evimi çocuklarımı geçindiriyorum. Okula giden üç tane kızım ve iki oğlum var. Aynı zamanda bir kızım hasta buradan biriktirdiğim para ile kızımı 2-3 ayda bir şehir dışına tedaviye götürüyorum. Elektrik parası, evdeki hastam ve evin geçimi var bunları sağlamaya çalışıyorum. Haftanın 7 günü çalışıyorum ama farklı bir kurum olsaydı en azından haftanın bir günü ailem ile birlikte evde olacaktım veya emekli olabilirdim. Buradan yetkililere sesleniyorum bize yardım etsinler burada bize bir yer yapsınlar. Kışın soğuk havalarda ısıtıcı takabileceğimiz ve malzemelerimizi bırakabileceğimiz bir yer olsun. 
-21 senedir ayakkabı boyacılığı yapıyorum daha önce Cumhuriyet Caddesinde çalışıyordum fakat 2008 yılında belediye burayı bize yapınca buraya geldik. Çalışma şartlarımız zor. Çünkü havalar soğuk. Tek isteğimiz buraya darabalı bir yer yapsınlar. Kışın yerimiz sıcak kalsın. En azından burası kapatılırsa eşyalarımızı sürekli toplamak ve götürüp geri getirmeyiz. Eşyalarımızı burada bırakırız. 
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR