Vanlı Belediye Başkanlarından Mehmetçiğe destek

İdlib’de rejimin hain saldırısının ardından Türkiye tek yürek oldu. Van’ın dört bir yanında belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası temsilcileri Mehmetçiğe destek mesajları verdi.

Van 3.03.2020 11:51:07 0
Vanlı Belediye Başkanlarından Mehmetçiğe destek
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

İdlib’de rejimin hain saldırısının ardından Türkiye tek yürek olurken, Van’ın dört bir yanında belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası temsilcileri Mehmetçiğe destek mesajları vererek askerimizin ve devlerimizin yanındayız ifadeleri kullanıldı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, “Sefer bizim, Zafer Allah'ındır Rabbim ordumuzu muvaffak eylesin, yâr ve yardımcıları olsun.” İfadelerine yer verdi.

Van Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say, Bahar Kalkanı Harekatı Fırat Kalkanı gibi, Zeytin Dalı gibi başarıyla sonuçlansın İnşallah. Devletimizin, Milletimizin ve Şanlı ordumuzun yanındayız. Allah, ordumuzu muzaffer kılsın.”

Van Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ve İlçe Kaymakamı Fatih Sayar, “Sefer bizim, Zafer Allah'ındır Rabbim ordumuzu muvaffak eylesin, yâr ve yardımcıları olsun. Şanlı ordumuzun ve devletimizin yanındayız.”

Van Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Suriye rejim güçlerinin sınırımızda oluşturulmaya çalıştığı terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek için ‘Bahar Harekatı'na katılan kahraman ordumuzun her bir ferdini gönülden tebrik eder, sağ salim dönmelerini Allah'tan dilerim.” 

Van Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, “Allah yar ve yardımcınız olsun Rabbim ayağınıza taş değdirmesin.” 
Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, “Bahar Kalkanı Harekatı Fırat Kalkanı gibi, Zeytin Dalı gibi başarıyla sonuçlansın İnşallah. Devletimizin, Milletimizin ve Şanlı ordumuzun yanındayız. Allah, ordumuzu muzaffer kılsın.” 

Gevaş belediye başkanı Murat Sezer, “Allah yar ve yardımcınız olsun Rabbim ayağınıza taş değdirmesin. Askerimizin ve Devletimizin yanındayız.”

Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, “Allah yar ve yardımcımız olsun Rabbim ayağınıza taş değdirmesin. Askerimizin ve Devletimizin yanındayız. Dualarımız şanlı Odumuzla.”

İdlib nerede? İdlib Türkiye'ye ne kadar uzaklıkta?
Suriye'nin İdlib kentinde Esed Rejimi Güçleri tarafından TSK unsurlarına düzenlenen hava saldırısında 33 askerimizin şehit olduğu, 32 askerimizin de yaralandığı açıklandı. Yürekleri dağlayan gelişme sonrası İdlib nerede, İdlib neresi ve İdlib Türkiye'ye kaç km uzaklıkta gibi soruların yanıtları arandı.

İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına düzenlenen hava saldırısında 33 Mehmetçiğimizin şehit olduğu açıklandı. Üzücü haber sonrası sonrası bölgede hareketlik yükselirken İdlib Türkiye'ye ne kadar uzaklıkta, İdlib nerede gibi soruların yanıtları merak edildi. İşte İdlib hakkında merak edilen soruların yanıtları...

İDLİB NEREDE?
Kuzeybatısında Hatay ile komşu olan İdlib'in doğusunda Halep, kuzeydoğusunda Halep'in Afrin ilçesi, güneyinde Hama, kuzeybatısında Lazkiye bulunuyor.

6 bin kilometrekare alan üzerine kurulu İdlib ilinde iç savaştan önceki son nüfus sayımına göre 2 milyon civarı kişi yaşıyordu. Mart 2011'de başlayan iç savaşta yoğun çatışmalara sahne olduğu için nüfusu 1,2 milyona kadar düştü.

İdlib veya İdlip, Suriye'nin kuzeybatısında bulunan ve aynı isimli yönetim bölgesinin merkezi olan şehir. Halep'e 60 km uzaklıktadır. Bulunduğu ilin Türkiye'ye (Hatay iline) de toprak komşuluğu vardır. Bu nedenle Hatay ve Kilis gibi güney illerle benzerlikler gösterir.

Oldukça eski bir yerleşim alanı olan şehir yakınlarında pek çok eski şehir kalıntısı vardır. Bunlardan Ebla antik kenti, bir zamanlar bölgede önemli bir merkezdi.

Şehrin ekonomisi tarıma dayanır ve Suriye'nin önemli tarım merkezlerinden birisidir. Özellikle de zeytin üretimi yapılmaktadır. İdlib zeytin, pamuk, buğday ve meyve, özellikle kiraz için önemli bir üretim merkezidir. Diğer başlıca ürünlerinde badem, susam, incir, üzüm ve domates içerir. 1995 yılında çeşitli narenciye kırpma ile ekili yaklaşık 300 hektar alan vardı.

İDLİB TÜRKİYE'YE NE KADAR UZAKLIKTA?
İdlib Hatay'ın Reyhanlı ilçesine 52 km uzaklıktadır.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR