Vanlı Gazeteciler Karayolu Trafik Haftası’nda polis ekiplerini unutmadı

Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) üyeleri, korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında çalışan polis ekiplerine moral ziyaretinde çiçek takdim ederek Karayolu Trafik Haftasını kutladı.

Van 4.05.2020 16:03:59 0
Vanlı Gazeteciler Karayolu Trafik Haftası’nda polis ekiplerini unutmadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini sürdüren korona virüsü, yayılmaya devam ediyor. Bu kapsamda salgınla mücadelenin kahramanlarına bir destek de Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nden geldi. 

VGC Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sevinç, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Baki Karaca, İHA Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz, Bişar Ulutaş, Cemal Aşan, Sedat Karatay'ın yanı sıra aralarında Gazeteci Ziya Türk, Hikmetullah Yetkin, Yavuz Görentaş, Kenan Gül'ün bulunduğu cemiyet üyelerinin de katılımıyla, korona virüs salgını nedeniyle yoğun çalışan polis ekiplerini ziyaret ederek çiçek verdi.

GAZETECİLER CEMİYETİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan anlamlı ziyaret için teşekkür eden Trafik Denetleme Şube Müdürü Tanju Özmen, “Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların kurallara uymaları yönündeki farkındalığı, çeşitli urum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını artırmak amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü Karayolu Trafik Güvenliği Günü. Bugünü takip eden hafta ise Karayolu Trafik Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda bizleri unutmayan gazetecilere teşekkür ediyoruz.” Dedi.

TRAFİKTE HER YIL DAHA İYİYE
Şube Müdürü Tanju Özmen, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren Koronavirüs (Covid19) salgınının; toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin edebilmek, sosyal mesafeyi korumak ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla alınan tedbirler doğrultusunda "Karayolu Trafik Haftası” faaliyetleri yürütülmektedir. Bu kapsamda yol kullanıcıları olan sürücü ve yayalarda farkındalığın oluşturulması, yürütülen faaliyetlere toplumsal destek sağlamak ve bilgilendirme amacıyla Trafik Haftası süresince "Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda”  "Trafikte Her Yıl Daha İyiye" sloganıyla trafik güvenliğine katkı sağlayacak ve örnek teşkil edecek faaliyetler sürdürülmektedir. Karayolları Trafik Kanununda 2018 yılında yapılan değişiklikle, Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar hükmü getirilmiştir.” diye konuştu.

ÖNCELİK YAYANIN ÖNCELİK HAYATIN
Ziyarette konuşmasını sürdüren Özmen, Bu doğrultuda yapılan denetimlerde yol kullanıcıları olan yaya ve sürücülerimize kendi can güvenliklerinin sağlanması için trafik kurallarına uymalarını, 'Öncelik Yayanın, Öncelik Hayatın” sloganıyla; ülkemiz trafik güvenliğinin sağlanması ile can kayıplarının azaltılmasına yönelik denetim faaliyetlerimiz sürekli olarak devam etmektedir. Yine aynı şekilde Emniyet Genel Müdürlüğümüz hedefleri doğrultusunda sürücülerin başta yorgun, uykusuz, alkollü araç kullanmamaları, hız ihlalleri, trafik ışık ve işaretlerine uyulması, emniyet kemeri kullanılması konusunda da denetim ve faaliyetlerimiz yürütülmektedir. Yapılan denetim ve faaliyetlerle Trafik Kazalarının neden olduğu, can ve mal kayıplarının azaltılması amaçlanmaktadır. Bu anlamda tüm vatandaşlarımıza seyahatlerinde kazasız, sağlıklı ve mutlu bir şekilde sevdiklerine ulaşmalarını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR