Vanlı İş Adamı Irak, "Fırsatçıların tahribatı korona virüsünden beter"

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edilmesinin ardından, Van'da kolonya satan iş yerlerine akın edilmesiyle, kolonya stokları eridi.

Van 13.03.2020 12:41:49 0
Vanlı İş Adamı Irak, "Fırsatçıların tahribatı korona virüsünden beter"
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de ilk korona virüs vakasının tespit edildiğini açıkladı.

Açıklamanın ardından sabah saatlerinden itibaren Van’da da çok sayıda kişi, kolonya almak için kolonya satan iş yerlerine akın etti. Market, bakkal ve kolonya satış noktalarının yanı sıra kolonya almak için toptancılara gidenler de kolonya bulmakta zorlandı.

VAN’DA KOLONYALAR TÜKENDİ
Van’da birkaç dükkan dışında kolonyaların tükendiği ifade edilirken, toptancılar bayilere sipariş verdi ancak kolonyaların ne zaman geleceği bilinmiyor. Satış fiyatlarında ise bir gün içinde büyük bir artış görüldüğü belirtiliyor.

PANİĞE KAPILMAYALIM DİKKAT EDELİM HİJYEN KURALLARINA UYALIM
Van Ticaret ve Sanayi Odası-Van Ticaret Borsası Eski Başkanı Feridun Irak, Fırsatçıların tahribatı korona virüsünden beter olduğunu söyledi. 

Van Ticaret ve Sanayi Odası-Van Ticaret Borsası Eski Başkanı Feridun Irak Twitter sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada fırsatçıların toplum üzerinde yaptıkları tahribat Korona Virüsünden beter.” Dedi.

Irak yaptığı açıklamada, “Uzmanlar; hazırlıklı olduğumuzu telaşa, paniğe gerek olmadığını bu virüsünde daha önce karşılaşılan virüslerden bir tanesinin olduğunu ve öncekilere göre ölümcül oranı daha düşük olduğunu belirtiyorlar. Paniğe kapılmayalım dikkat edelim hijyen kurallarına uyalım. Kaos oluşturmak isteyen soyguncu fırsatçı ahlaksız felaket tellallarını değil, uzmanları yakından takip edin uyarılarını dikkate alın hijyen kurallarına uyun. Parası var birde panikliyorlarsa işte onların toplum üzerinde yaptıkları tahribat Korona Virüsü dan beter. Dezenfektan kolonya, Bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Canan Ağalar Makalelerin çoğunda, hastalık değil panik insanları öldürecek yazıyor. Türkiye’nin her şeye hazırlıklı olduğunu paniğe gerek olmadığını uzmanların uyarılarına uyulmasını söylüyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR