Vanlı Nihat Hoca ile sosyal medya üzerine

Sosyal medyada Vanlı Nihat hoca olarak tanınan Nihat Işık ile günümüzü şekillendiren sosyal medya kullanımı üzerine konuştuk. 

Van 16.11.2019 14:23:41 0
Vanlı Nihat Hoca ile sosyal medya üzerine
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Nihat IŞIK, çalışma hayatına öğretmenlik ile başladığını ve öğrencilerin kullandığı Nihat hoca lakabını çok sevdim ve kullanmaya devam ediyorum diye konuştu. Işık, “Van ile ilgili sosyal medyada paylaşımlar yapmaya başladığımda insanların gösterdiği yoğun ilgi ile birlikte herkes tarafından Vanlı Nihat Hoca olarak bilinir hale geldim.” dedi.

25 yıldır devlet memurluğu yapan Nihat Işık, "Asıl mesleğim sosyal hizmet uzmanlığı, şu an Van Bölge Hastanesi’nde sosyal hizmet uzmanı olarak çalışıyorum. Boş zamanlarımda ise Van tanıtımları yapıyorum. Sosyal medyada yaptığım paylaşımlar aslında mesleğimle bağlantılı. Sosyal Hizmet Uzmanı olarak da zaten amacım insanların sosyal refah seviyelerini yükseltmek. Yaptığım paylaşımlarla yaşanılabilir bir şehir oluşturma çalışmalarına katkı sunma ve Van hakkında oluşan olumsuz algıları giderme çabası içindeyim" diyerek sosyal medya çalışmalarının amacını ifade etti.

“ÇOCUKKEN GAZETECİLİK HEVESİM VARDI"
Yaklaşık olarak 25 yıl çocuklarla uğraştığını belirten Nihat Işık, "Van’ı çok seviyorum, çocukken gazetecilik hevesim vardı. Gazetecilik yapıyordum,  gazetecilik derken kollarımızın arasında gazete satardık. Sonrasında seyyar gazetecilik 4-5 yıl bu işi yaptım, ara ara haberler yazdım. Devlet memuru olunca gazetecilik mesleği içimde kaldı, ama sosyal medyada Van’ın sorunlarını paylaşıp ve çözümler bulunmasına aracı olarak gazetecilik yaptığımı düşünüyorum. Sosyal medyayı daha çok toplumun yararına olacak şekilde kullanmaya çalışıyorum. Van kalesi, Van kedisi, kahvaltısı, Akdamar Adası vb. her bir güzelliğini bilmeyen insanlara tanıtmaya çalışıyorum. Sosyal medya üzerinden gün içerisinde çok sayıda mesaj geliyor. Mesajlar arasında özellikle “Van’da nereleri gezebilirim, nerede kalabilirim” soruları yer alıyor" dedi. 

"Şu anda facebookta yaklaşık 42 bin beğeni, instagramda 30 bin takipçi, youtube kanalımda 5 bin abone, twetterda ise 52 bin takipçim var" diyen Nihat Işık,  bu hesapları takip etmenin zorluğu yanında severek yapmanın güzelliği, mizaha olan merakını gazetecilik ile birleşip memleket sevdası da olunca bu noktaya geldiğini ifade etti.

Ayrıca sosyal medyanın çok vakit istediğine değinen Nihat Işık, sosyal medyada aktif olmanın aile ve yakın çevresine karşı yeterince vakit ayıramamayı beraberinde getirdiğini söyledi. 

HABER: Hamail DUMAN
FOTOĞRAF: Bertan GÖR

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR