Vanlı STK’lardan Başkale'deki depremzedeler için taziye ve yardım mesajı

İran'ın Khoy kentinde meydana gelen 5,9'luk deprem, Van'da yıkıma neden oldu. 4 köyde birçok kerpiç ev yıkıldı. Aralarında 4 çocuğun da olduğu 10 kişi hayatını kaybetti. 

Van 26.02.2020 18:37:39 0
Vanlı STK’lardan Başkale'deki depremzedeler için taziye ve yardım mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van’ın Başkale ilçesinde meydana gelen 5,9'luk deprem, yıkıma neden oldu. 4 köyde birçok kerpiç ev yıkıldı. Aralarında 4 çocuğun da olduğu 10 kişi hayatını kaybetti. Yaşanan depremin ardından Türkiye Van için tek yürek olurken Vanlı STK’lardan da taziye yayımlanarak yardım seferberliği başlatıldı.

Van Hızır Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, “Türkiye - İran sınırında meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem kadim ilçem Başkale'mde büyük hasarlara ve can kayıplarına neden oldu. Depremden dolayı hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına sabır diliyorum. Yaraların biran evvel sarılması için seferber olan halkımıza ve devlet kurumlarına teşekkür ediyorum."

Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, “İran merkezli deprem sonucu ilimizde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyor, komşumuz İran’a ve bölgedeki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dualarımız can kaybının artmaması."

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, "Maalesef gündemimiz Başkale! Geçmiş olsun Başkale, geçmiş olsun Van. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralı olanlara acil şifalar diliyoruz! Bizler kişisel ve kurumsal olarak üzerimize düşeni yapacağız. Yaraları sarmak, teselli olmak İçin ne gerekiyorsa! Hazırız."

Van Ticaret ve Sanayi Odası ve Van Ticaret Borsası eski Başkanı Feridun Irak, “Bir tarafta: Acıyı yaşayanlar ve acıyı yüreğinde hisseden samimi insanlar. Bir tarafta İmkanları olduğu halde hiçbir şey yapmayan “dostlar pazarda görsün.”modunda olanlar. Bir tarafta Garib gurabanın yaşadığı acıları kendi reklamına malzeme yapan ahlaksızlar. Acımız bir seninleyiz Başkale Geçmiş olsun."

Van Organize Sanayicileri İş Adamları Derneği (VOSİAD) Başkanı Şemsettin Bozkurt, “Deprem değil, fakirlik öldürdü. Bu bizim ayıbımız. Hiçbir mühendislik hizmeti yok, en ufak bir ustalık tekniği yok, herşey Allah’a emanet.  İran’da meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremden etkilenen Van Başkale ilçemizde 8 yurttaşımız hayatını kaybetti 20’den fazla yaralı var. Çok geçmiş olsun İran, çok geçmiş olsun Van. Yaşamını yitiren yurttaşlarımıza ve İran’lı komşularımıza Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum."

Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, “İran merkezli depremde ilimizde en çok etkilenen ilçemiz Başkale’de maalesef can kayıplarımız var. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim bir daha böyle acılar göstermesin." 

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Van İl Başkanı Şeref Gültepe, “İran’da meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremde Başkale ilçemizde 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Elimizden ne gelirse kardeşlerimiz için yapmaya hazırız."

İyilik Derneği Van İl Koordinatörü Emrah Bozkaya, “Deprem nedeni ile vefat edenlerin sayısı Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in açıklaması ile 9 oldu. Enkaz altında kimse kalmadı. Rabbim ölenlere rahmet yaralılara şifa geride kalanlara sabırlar ihsan eylesin. İnsanlarımızın bugünlerde birliğe ve beraberliğe ciddi manada ihtiyacı var. Bu vesile ile tüm kardeşlerimizin yanında olduğumuzu iyilik Der Van temsilciliği olarak belirtmek isteriz. Rabbim acılara sabırla yaklaşmayı ve sabırla atlatmayı nasip etsin. Rabbim beterinden korusun. Elimizden ne gelirse yapmaya hazırız, Gerekli yardımlarımızı deprem bölgemize gönderdik, bölge halkı olarak bir birimizin yaralarını saracağız inşallah.”

İHO-EBRAR ve Van Umut Kervanı Yardımlaşma Derneği, “Depremden etkilenen Özpınar, Güvendik, Aşkol, Gelenler, Bölüpek ve Ömerdağı köylerine yardım ulaştıran İHO-EBRAR yetkilileri, tespit çalışmalarını tamamladıktan sonra ihtiyaç duyulan yardımları ulaştırmak için seferber olacağız. Bütün Van halkına geçmiş olsun, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yaralarına acil şifalar, ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.”

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR