Vanlı Yüksek Makine Mühendisi Mehmet Akif Güler’den büyük başarı

PYES Yapı A.Ş. olarak 2014 te tamamen yerli milli imkanlarla tasarımı ve imalatını yaptığı, teknolojik köprüler üzerine çalışmalarını geliştirmeye devam ediyor.

Van 8.02.2021 15:21:54 0
Vanlı Yüksek Makine Mühendisi Mehmet Akif Güler’den büyük başarı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL


Yüksek viyadüklerin yapımında kullanılan Launching Girder’in (Kiriş Sürücü Vinç), 2014 te tamamen yerli milli imkânlarla tasarımı ve imalatını yapan, Yüksek Makine Mühendisi Mehmet Akif Güler, yaşadıklarını ve başarı hikâyesini şu ifadelerle anlattı; 

TÜBİTAK’TA FETÖ ENGELİNE TAKILMIŞTI
Bu makinaların tasarımı ve imalatı sürecinde TÜBİTAK'a destek için müracaat ettiğimiz dönemde FETÖ terör örgütünün engellemelerine rağmen tamamen yerli ve milli imkanlarla bu makinayı ülkemize kazandırdık.

Milli imkanlarla geliştirdiğimiz bu projeler bir başlangıç. Devletimiz FETÖ ve benzeri dış mihraklı terör örgütü ve yapılardan temizlendikçe, bizim gibi milletini ve devletini seven çok sayıda mühendisin başarılı bir çok işe imza atabilecek kapasitede olduğunu biliyoruz. 

3. BOĞAZ KÖPRÜSÜ YAKLAŞIM VİYADÜKLERİ YAPIM ÇALIŞMALARI
Gezi olaylarında ve 17-25 Aralık yargı darbe girişimlerinde yapımına engel olmak için her türlü yolun denendiği 3.Boğaz Köprüsü yapımında da yer alarak, önemi ve etkisi büyük olan milli projede üzerimize düşeni yaptık. 3. Boğaz Köprüsü yaklaşım viyadüklerinin yapımında üstlendiğimiz görevi başarılı bir şekilde yerine getirdik.

SİİRT ERUH ARASI ZAROVA VİYADÜĞÜ ÇALIŞMALARI
2019 yılında Dünyada örneği pek olmayan extern ölçülerde ve çok yüksek kapasitede Launching Gantry (çok yüksek tonajlı viyadük montaj vinci) yine tamamen yerli ve milli imkanlarla tasarımını ve imalatını yaptık. Bu makina da Siirt Eruh arasında Zarova Viyadüğünde yüksek tonajlı çelik kiriş montajı yaptık.

MALATYA TOHMA KÖPRÜSÜ ÇALIŞMALARI
PYES firması olarak köprü teknolojileri üzerine ArGe çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettik ve Türkiye'de yerli firma olarak itme sürme tekniğini geliştirip ilk olarak Malatya daki Tohma Köprüsü çelik gövdesini bu teknoloj ile imal ettik ve aynı sezon içerisinde bitirip teslim ettik. Bu açıdan bölgemiz ve Türkiye adına haklı bir gururun sevinci içindeyiz.

6 Şubat 2021 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız'ın teşrifleriyle açılışını yaptığımız Tohma köprüsü, bölge açısından sıtratejik öneme sahip bir köprüdür.

BİTLİS ÇAYI VİYADÜĞÜ ÇALIŞMALARI
İtme sürme tekniğini daha geliştirerek dünyada örneği görülmemiş özellikteki, birçok yönden özel teknikler gerektiren bu sistemle şimdelerde ise Bitlis Çayı Viyadüğünün yapımına özel teknikler geliştirilerek başlandı ve yapımı devam etmektedir.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR