Vanlılar Kent Meydanı Projesi'nin tamamlanmasını bekliyor

Projesi Van Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıp, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak startı verilen Kent Meydanı projesi tamamlanmayı bekliyor.

Van 18.11.2019 12:58:03 0
Vanlılar Kent Meydanı Projesi'nin tamamlanmasını bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Geçtiğimiz yıl Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu talimatıyla belediye binası ve Şehir müzesinin yıkımıyla başlanılan projeyle ilgili herhangi bir çalışma yapılmazken, vatandaş projenin yapılması gerektiği söyledi.

Van’da uzun yıllardır eksikliği hissedilen, geçtiğimiz yıl dönemin Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, öncülüğünde önemli bir adım atılarak Kent Meydanı Projesi başlatılmıştı. Gelinen süre içerisinde yerel seçimlerin, ardından yapılan görev değişiklikleri sonrası projede ilerleme olmadı. 

Geçtiğimiz yıl civardaki hak sahipleri, özel şahıslara ait arsa ve yapılarla ilgili birçok anlaşmanın sağlandığı açıklanmasına rağmen, projenin yapılması belirsizliğini koruyor.  Eski Mısır Çarşısı esnafı için çok katlı Otopark AVM’ye dönüştürülerek, kent meydanı için yıkılması planlanan çarşı esnafına devir edildi. Gelinen süreçte çok katlı otopark, AVM’ye dönüştürüldükten sonra yapılan onca yatırıma rağmen boş kalırken, Kent Meydanı Projesi de yerinde sayıyor.

Vatandaş, dönemin Valisi Murat Zorluoğlu tarafından müjdesi verilen Kent Meydanı'nın, geldiği günden bu yana Van’da farklı değişiklilere imza atan ve Vatandaşların taleplerini önemseyen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’ in talimatıyla yapılmasını istedi.

KENT MEYDANI YAPILMALI
Kent Meydanı ile ilgili çalışmaların bir an önce başlatılması gerektiğini söyleyen Ömer Kuşan isimli Vatandaş “Geçtiğimiz yıl kent meydanı ile ilgili proje açıklandı. Kamuoyunda gördüğümüz kadarıyla proje çalışmasının yakın bir zamanda başlanacağı söylendi. Ama üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen proje yıkık-dökük görüntüsüyle kaldı. Bu anlamda geçtiğimiz yıldan bu yana yönetimde değişikliklerin olması ve projenin ortada kalmasına neden olmuş olabilir. Bu saatten sonra projeye sahip çıkılması gerekiyor. Bakanlar kurulu tarafından onaylanan projeye sahip çıkmak ise hem bize hem de bu memlekette görev yapanlara düşmektedir. Umarım proje hayata geçer kısa süre içerisinde kent meydanına kavuşur” dedi

KENT MEYDANININ YAPILMASINI İSTİYORUZ
Kentin diğer iller gibi bir meydana ihtiyacı olduğunu kaydeden Ahmet Kaburak, yeşil alan bakımından diğer illere nazaran Van çok geride. İnsanların nefes alabileceği bir alan kalmadı. Yıllar içerisinde inşaat sektörünün ön planda olduğu göz önünde bulundurursak, her yerin beton yığını olduğu herkes tarafından görülüyor. O yüzden ilimizin yeşil alan ve kent meydanına ihtiyacı var. Diğer illerin simgesi haline gelen kent meydanlarının, bizde hala yapılmamış olmaması büyük bir eksiklik olarak görüyorum. Projenin yapılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

KENT’İN NEFES ALMASI YAPILACAK MEYDANA BAĞLI
Proje açıklandıktan hemen sonra herkesim tarafından olumlu karşılandığını belirten Hamdullah Beşenk, “Projenin hayata geçirilmesinden yanayız. Proje alanı şu an otopark olarak kullanılıyor, yapılması gerektiğini düşünüyorum. Yeşil alan konusunda eksikliklerimiz var, bu anlamda kent meydanın yapılmasıyla kent merkezi bir nebze de olsa nefes alacaktır. Bir vatandaş olarak ilimizdeki gerekli mercilerin projeyi sahiplenmesini ve devamının getirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İNSANLARA NEFES ALABİLECEK BİR ALAN OLUŞTURULMALI
Şehrin merkezinde yıkıldıktan sonra kötü bir görüntü bırakan alanla İlgili konuşan Ceylan Aslan,  “İlimizin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi üzerinden bulunan kısımda yer alan sahanın bu şekilde bırakılması kötü görüntüye neden oluyor. Daha önce belediye binası ve alt kısmında ufak butiklerin bulunduğu bir çarşısı vardı. Maalesef proje kapsamında yıkıldı. Proje yapılmayacaksa neden bu alanlar yıkıldı. Projenin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Şehir merkezinde insanların nefes alabilecek bir alana ihtiyacı var. Umarım yetkililer projeyi kısa sürede hayata geçirir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR